KAN JUBLE: Alexander Kristoff og resten av sykkel-Norge kan glede seg over solide tilskudd til norske sykkelritt i 2017. FOTO: Carina Johansen / NTB Scanpix

Coop har ingen umiddelbare planer om å starte profflag

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 5.09.16 14:49

Del på    

- Men vi heier på idéen, sier sponsorsjef.

Søndag fikk Tour des Fjords sin manusskrevne avslutning da Alexander Kristoff vant avslutningsetappen og rittet sammenlagt.

I jubelbruset som oppsto tikket det også ut meldinger på TV 2 om at samvirkelaget Coop vil bygge et profflag rundt Alexander Kristoff i 2018-sesongen.

Dagen derpå kjenner ikke selskapet seg helt igjen i budskapet som ble forsøkt solgt inn etter den vestlandske sykkelfesten.

–  Vi har uttalt to ting i denne saken. Det ene er at vi heier på ideen om et norsk WorldTour-lag i sykling. Det andre vi har sagt, er at vi synes det er spennende å drive et norsk kontinentallag. Det er et godt lag og vi ønsker å se på hva vi kan gjøre for å videreutvikle dette laget. Jeg tror at disse to momentene ble blandet sammen i mediene i går, og det førte til disse spekulasjonene, sier sponsorsjef Vegard Hansen i Coop Norge til procycling.no.

Hushovd ga opp – inntil videre
Et WorldTour-mannskap, uansett nasjonalitet, vil kreve investeringer opp mot 200 millioner kroner årlig.

Thor Hushovd har forsøkt å stable det på beina foran 2017-sesongen, men ga opp forsøket i denne omgang.

I TV 2-innslaget ble det ikke spesifisert om det dreide seg om en satsing på øverste eller nest øverste nivå i sykkelsporten.

Les også: TV 2: – Coop jobber med å få til profflag

Dersom man skal ha Kristoff med på laget, vil det uansett koste mye penger. Ifølge VG innbringer hans nåværende kontrakt mellom 17 og 18 millioner kroner årlig.

Coop Norge har i dag en personlig sponsoravtale med Alexander Kristoff og er navnesponsor i kontinentallaget Team Coop-Øster Hus.

Medlemsfinansiert profflag?

Per i dag har ikke selskapet et sted mellom 100 og 200 millioner kroner til et norsk sykkellag.

Sponsorsjefen har dog et forslag til hvordan man kan skaffe midlene til veie:

– Den eneste muligheten vi har til å få et norsk WorldTour-lag på beina, er om alle Coops medeiere hadde gitt 100 kroner hver til satsingen. Det hadde, fordelt på våre 1,5 millioner medlemmer, gitt oss et budsjett på 150 millioner kroner. Utfordringen er at vi da hadde måtte snakke med hver og en av våre medlemmer, og det vil ta litt tid med så mange møter, humrer Hansen og legger til:

– Dette er noe vi har spøkt litt med internt, og nå har det det dukket opp slike spekulasjoner. Å få til et norsk WorldTour-lag er vanskelig på grunn av de økonomiske rammene i prosjektet, men Coop heier på idéen om det slikt lag.

– Hva tenker du om at dette blir til oppslag om «Norsk profflag rundt Kristoff i 2018»?

– Det er helt naturlig at slike spekulasjoner dukker opp, og all medieoppmerksomhet rundt norsk sykkelsport er positivt. Jeg synes alle som jobber med norsk sykling skal våge å ha store visjoner, og vi må ikke lukke noen dører. Vi går en veldig spennende tid i møte, svarer Hansen.

– Profflag på kort sikt ikke aktuelt

Overfor Stavanger Aftenblad har regionsjef Dag Ove Aksland avkreftet at en proffsatsing lurer rundt neste sving.

– Vi ønsker å gi Coop-Øster Hus gode utviklingsmuligheter, slik at det kan bli et topplag i Norden og være attraktivt for de mange talentene som stadig dukker opp, sier Aksland til Aftenbladet.

Foreløpig sier kooperasjonen seg fornøyd med avtalene med det norske kontinentallaget og Alexander Kristoff.

– Han (Kristoff) er i stallen vår, i tillegg er vi inne i langrenn og løping. Vi er opptatt av å gi støtte til sunne idrettsungdommer. Men noe profflag i Coop-regi på kort sikt, er altså ikke aktuelt.

Tagget med: , , ,

Les også disse