GLEDER SEG: Carl Fredrik Hagen gleder seg til å kjøre Strade Bianche for første gang på fredag. Foto: Tim de Waele/Getty Images

CF Hagen før Strade Bianche: – Skal passe meg ganske bra

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 6.03.19 21:13

Del på    

Nordmannen blant rytterne som skal hjelpe tittelforsvarer Tiesj Benoot.

Lørdag sykler Carl Fredrik Hagen for første gang et WorldTour-ritt i Europa når han står på startstreken i Strade Bianche.

Det italienske rittet ble ikke et UCI-ritt før i 2007, men har raskt steget i gradene og er for mange ett av vårens høydepunkter.

– Det er stas å få lov til å kjøre der. Det er et ritt som mange nordmenn er glad i og som mange har sett på TV i mange år, sier Carl Fredrik Hagen til procycling.no.

Læregutt og hjelperytter

Siden 2017 har det vært arrangert på WorldTour-nivå, et ritt som kan se tilbake på vinnere som Fabian Cancellara (x2), Philippe Gilbert, Michal Kwiatkowski (x3), Zdenek Stybar og Tiesj Benoot.

I fjor var det nemlig på Piazza del Campo Benoot krysset en målstrek som vinner for første, og hittil eneste, gang på elitenivå.

– Vi har to ryttere som kan vinne rittet som begge kan vinne rittet på en god dag, og den ene vant jo også rittet i fjor, sier Hagen, med referanse til Benoot og Tim Wellens.

– Jeg skal bare hjelpe så godt som mulig. Det er jobben min, lære og hjelpe.

Les mer: Valverde dropper Strade Bianche for å forberede seg til Flandern

Ut av den flamske åpningshelgen kommer de med ganske vidt forskjellige svar, etter at Wellens var med teten inn og ble nummer tre i Omloop Het Nieuwsblad, mens Benoot veltet ut av samme ritt og måtte stå over Kuurne-Brussel-Kuurne.

Nå er imidlertid Benoot meldt klar til rittet, noe som gjør at Carl Fredrik Hagen og Lotto Soudal kommer med to av de største favorittene til start.

FJORÅRETS VINNER: Tiesj Benoot tok sin første proffseier da han vant Strade Bianche i fjor. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Nyttig bakgrunn fra terrenget

Etter fjorårets gjørmebad tyder de foreløpige værmeldingene på at det både blir varmere og tørt i årets utgave av rittet.

Dermed vil nok ikke de velkjente grusveiene være like vanskelig som de var i fjor, men grus er uansett noe den tidligere terrengsyklisten ikke har noe problemer med.

– Jeg vil vel si at det aldri er noe negativt å ha en allsidig sykkelbakgrunn. Det er positivt å ha bakgrunn fra cyclocross eller terreng når det kommer til å sykle brosteinsritt og ritt som Strade Bianche og Tro-Bro Léon. Hvis du aldri har vært borti noe annet enn asfalt, så tror jeg du har mindre sjanse til å gjøre det bra, men det avhenger også veldig av forholdene.

– Ser du på den typen ryttere som hevder seg der så er det på papiret et ritt som bør passe meg bra. Det har pleid å være ganske hardt lenge og en utskillelse. Det er ikke de lengste bakkene, men de kommer hyppig og de er seige. Mye av det tunge terrenget er også på grus, og grus liker jeg å sykle på. Så lenge det er normal grus og oppover i tillegg så er det i hvert fall ikke noe minus for meg. Ut ifra hvordan profilen ser, tror jeg det skal passe meg ganske bra, sier Hagen.

Fjorårets topp ti liste viser også et bredt spekter fra typiske klassikerspesialister til klatrere, med navn som Romain Bardet, Wout Van Aert, Peter Sagan, Alejandro Valverde og Robert Power.

Tar med seg erfaringen fra Tro-Bro Léon

Til Strade Bianche er Carl Fredrik Hagen også glad for at han har syklet Tro-Bro Léon to ganger. 27-åringen satt i 2017 med teten til det var to mil igjen, da to raske punkteringer sendte han ut av tetkampen.

Jeg har kjørt Tro-Bro Léon to ganger og har aldri vært borti noe som er grovere enn i Tro-Bro Léon, det er ganske ekstremt. Slik jeg har sett det så er snittet i Strade Bianche rundt de fineste partiene i Tro-Bro Léon. Der er det jo potetåker-vei på det verste, så det er ganske annerledes, slik jeg har forstått det, sier Hagen, som gleder seg til å ta fått på Strade Bianche for første gang.

Så langt denne sesongen har Hagen levert bra som hjelperytter i Australia før han ble nummer 16 sammenlagt i Volta ao Algarve.

– Formen skal i hvert fall ikke være noe dårligere nå enn hva den var i Portugal. De som har fulgt meg tett de siste årene vet at jeg ikke blir noe dårligere for hvert ritt jeg kjører, stort sett peker bare formen oppover fra jeg starter med ritt til jeg avslutter sesongen. Da er det bare gull å få kjøre en del ritt nå tidlig og jeg har holdt meg sykdomsfri i vinter, så det er et veldig godt utgangspunkt.

Tagget med: , , ,

Les også disse