VINNERSKALLE: Mark Cavendish har enda ikke sikret seg kontrakt for 2019. Nå sender ryktebørsen ham til Midtøsten. FOTO: Tim De Waele/Getty Images

FORRIGE SEIER: Mark Cavendish har ikke vunnet et sykkelritt siden dette bildet ble tatt, da han vant den tredje etappen i Dubai Tour i februar 2018. Foto: Tim De Waele/Getty Images

Cavendish ikke med i Storbritannias VM-tropp

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 4.09.19 12:21

Del på    

Men Geraint Thomas og Yates-brødrene er med i bruttotroppen.

(procycling.no): Hele 15 ryttere er med i bruttotroppen som til slutt skal utgjøre de seks som stiller til start for Storbritannia på herrenes fellesstart, men Mark Cavendish er altså ikke blant dem.

Briten har slitt med kyssesyken de siste årene og har foreløpig ikke kommet seg tilbake på hans gamle toppnivå, noe som har resultert i at det er halvannet år siden hans forrige seier. Dermed går VM-fellesstarten på hjemmebane uten 34-åringen, som ble verdensmester i København i 2011. 

Selve VM-byen Harrogate har heller ikke Cavendish de beste minnene fra på sykkelsetet. Da han jaktet den gule trøya på åpningsetappen i Tour de France i 2014 veltet han stygt på oppløpet og fikk skulderen ut av ledd. Byen har nok også gode minner for Cavendish, hvis mor er fra Harrogate.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Thomas og Yates-brødrene aktuelle

De 15 rytterne som er i bruttotroppen dekker et godt spenn av ryttere. Gode klatrere som Geraint Thomas, Simon Yates, Adam Yates, Tao Geoghegan Hart og Hugh Carthy er alle blant de 15.

Vinneren av årets Tour de Yorkshire, Chris Lawless, er også i bruttotroppen. Der finner vi også Adam Blythe, Gabz Cullaigh, Owain Doull, Alex Dowsett, Matthew Holmes, Luke Rowe, Ian Stannard, Ben Swift og Connor Swift.

Til tempoen er Dowsett, Geoghegan Hart og Thomas aktuelle for de to plassene.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Hjemmebane for Deignan

Hos damene har britene også seks plasser til fellesstarten. Hitec-duoen Lucy van der Haar og Grace Garner er ikke blant de 13 i bruttotroppen, som består av Lizzy Banks, Alice Barnes, Hannah Barnes, Dani Christmas, Lizzie Deignan, Rebecca Durrell, Pfeiffer Georgi, Natalie Grinczer, Anna Henderson, Elizabeth Holden, Nikki Juniper, Hayley Simmonds og Sophie Wright.

For Deignan blir det trolig siste sjanse til å vinne VM, ettersom hun har signalisert planer om å legge opp etter OL i Tokyo neste år. Deignan ble verdensmester i 2015 og det er nok litt ekstra motivasjon at løypa går forbi hjembyen Otley.

Til tempoen skal to av Alice Barnes, Hannah Barnes, Pfeiffer Georgi, Elizabeth Holden og Hayley Simmonds kjøre.

Du kan se bruttotroppene i alle klassene her. 

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , , ,

Les også disse