FRYKTELIG VELT: Cavendish rakk ikke å komme unna pillaren i tide, og krasjet stygt. Foto hentet fra Eurosport Norge.

Cavendish med skrekkvelt i Milano-Sanremo

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 17.03.18 19:45

Del på    

Marerittsesongen fortsetter for briten, i det som ble en Milano-Sanremo-utgave med mange velt.

Det har vært en sesong med mye stang ut for Mark Cavendish. Fra sesongåpningen i Dubai Tour tok han én etappeseier, men derfra har det gått kraftig nedover for briten. I Abu Dhabi Tour krasjet han inn i rittdirektørens bil i den nøytrale sonen, da den automatiske bremsen slo inn. Briten måtte dermed bryte før den første etappen i det hele tatt hadde startet skikkelig, men var tilbake igjen i Tirreno-Adriatico. Der veltet han på ny på den innledende lagtempoen og pådro seg et ribbeinsbrudd.

På grunn av velten kom han seg ikke innenfor tidslimiten, og dermed var han ute av nok et etapperitt.

Med ribbeinsbrudd og manglende rittgrunnlag stilte han likevel til start i Milano-Sanremo, men da i hovedsak for å gjøre en jobb for laget. Briten satt med over Cipressa, men like før Poggio gikk det galt. I en trafikkøy var det først en EF Education First-rytter som akkurat kom seg på rett side av en polstret pillar. Cavendish satt på hjulet hans, og klarte ikke å svinge unna. Dermed kjørte han rett inn i den, tok salto og fløy flere meter framover og landet hardt på ryggen.

I en oppdatering fra Team Dimension Data i kveld, kunne de opplyse at Cavendish på nær mirakuløst vis ikke har pådratt seg noen store skader. Naturlig nok ble det en del skrubbsår, og han fikk også et nytt ribbeinsbrudd. I tillegg skal han undersøkes videre for en mulig skade i ankelen.

Se video med tillatelse fra Eurosport under.

– Ai ai ai! Han bare stuper over veisperringen! Det er helt grusomt å se på. Det der så ikke bra ut, sa kommentatoren på Eurosport da reprisen ble vist.

Mulig kragebeinsbrudd for Greipel

En annen som fikk hard medfart var André Greipel. Tyskeren var nede i samme velt som Alexander Kristoff i dagens første langesone, og krasjet på ny ned fra Poggio. Den velten var vesentlig verre, og spurtveteranen pådro seg et mulig kragebeinsbrudd.

Til Sporza sa lagsjef Marc Sergeant at han var nesten 100 prosent sikker på at Greipel hadde brukket kragebeinet.

I så fall ryker resten av klassikerne for «Gorillaen», som etter planen skulle ha en sentral rolle i brosteinsklassikerne for Lotto Soudal.

Det belgiske laget ble også offer for flere velt. Jens Keukeleire gikk ned i samme velt som Cavendish, og skal ha skadet hofta. Også Jasper De Buyst veltet på vei ned fra Poggio, og har pådratt seg skader i armen og skrubbsår.

Tagget med: , ,

Les også disse