SKAPTE KAOS: Bahrain-McLaren hadde omtrent hele laget i front da sidevinden slo inn over feltet under Tour of Saudi Arabia. FOTO: Skjermdump via Eurosport Norge

Cavendish & Co. skapte kaos i sidevinden

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 4.02.20 13:34

Del på    

Dansk lag nær drømmeseier i sesongåpninga.

(procycling.no): Det var 67 kilometer igjen å sykle da det smalt under den første etappen av Tour of Saudia Arabia. En etappe på 173 kilometer med målgang i Jaww åpnet nykomlingen på 2.1-nivået.

Mark Cavendish var aktiv sammen med flere fire andre lagkamerater (Haussler, Bahaus, Bole og Sieberg) fra Bahrain-McLaren i første gruppe. I sidevinden var også Astana Pro Team (Boaro), UAE-Team Emirates (Rui Costa), NTT Pro Cycling (Gasparotto, Van Rensburg).

Mens sidevinden slo inn fra siden, dannet det seg en gruppe på 13 mann, som igjen tok opp jakten på de seks rytterne fra åpningsbruddet på etappen. Nacer Bouhanni (Arkéa Samsic) var blant de siste rytterne som akkurat ikke fikk plass på vifta før seleksjonen var et faktum.

Bak ble det selvsagt kaos. Kevin Réza (B&B Hotels-Vital Concept) Jevgeni Gidich (Astana) og Niccolò Bonifazio (Direct Energie) var blant rytterne som gikk ned i en velt.

Samlet seg

Etter 15 kilometer samlet de første gruppene seg, mens rytterne som lå bak der igjen hadde langt dårligere odds på å komme seg opp til teten igjen. Der befant Jan Tratnik (Bahrain-McLaren) og nevnte Bonfifazio seg, sammen med blant andre Niki Terpstra (Direct Energie).

Samlingen foran gjorde at Andreas Kron og August Jensen, rittets eneste norske deltaker, fikk kontakt med Cavendish & Co. igjen. Det var slakt oppover inn på oppløpet, noe som burde passe Bodø-mannens karakteristikker godt.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

FIKK KONTAKT: August Jensen og Andreas Kron satt begge med i finalen etter at de to fremste gruppene samlet seg med omtrent fire mil igjen å sykle i Sauda Arabia. FOTO: Skjermdump fra Eurosport Norge

Det var imidlertid mye jobbing som gjensto. Med fire mil igjen fortsatte kjøret i sidevinden.

Med 18 kilometer igjen til mål angrep Haussler for Bahrain-McLaren og fikk selskap av Kron, Evaldas Siskevicius (Nippo-Delko) og Bert De Backer (B&B Hotels-Vital Concept). Det var ikke en altfor stor luke kvartetten fikk og sannsynligheten for at de ville bli kjørt inn i forkant av spurten var overveiende stor.

Krohn angrep i siste bakke

På vei inn opp den siste bakken angrep danske Kron og fikk følge av Heinrich Haussler. Australieren virket sterkest av de to, men da det flatet ut forsøkte dansken å gå igjen.

Bakfra kom dessverre feltet for fort inn på selve oppløpet. Det endte med at Rui Costa (UAE-Team Emirates) kunne juble på de siste meterne.

Ifølge den provisoriske resultlista holdt Haussler unna for Nacer Bouhanni i kampen om andreplassen på etappen. Kron ble til slutt nummer seks.

– Denne seieren var veldig viktig for meg. Det har vært en periode da jeg ikke har vunnet noe som helst. Det var en veldig eksplosiv avslutning og den første delen av den var vanskelig, forklarte Rui Costa i et intervju med arrangøren etterpå.

Provisoriske resultater:
1. Rui Costa (UAE-Team Emirates)
2. Heinrich Haussler (Bahrain-McLaren)
3. Nacer Bouhanni (Arkéa Samsic)
4. Tom-Jelte Slagter (B&B Vital Concept)
5. Carlos Barbero (NTT Pro Cycling)

Tagget med: ,

Les også disse