KLAR FOR NYTT ETAPPERITT: Carl Fredrik Hagen kjører Volta ao Argarve. (Photo by Daniel Kalisz/Getty Images)

Calle Hagen: – Det var kaos

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 18.01.19 11:42

Del på    

27-åringen orket ikke henge på de aller beste opp Corkscrew.

(procycling.no): Fra første kilometer var det action under nattas etappe av Tour Down Under.

Benoit Cosnerfroy (Ag2r La Mondiale) var plastret fra topp til tå, men det hindret ikke franskmannen i år åpne ballet og få med seg fem andre mann, blant andre Thomas De Gendt (Lotto-Soudal) og Miles Scotson (Groupama-FDJ).

Les også: Impey vant duellen mot Bevin

Scotson og Hermann Pernsteiner (Bahrain-Merida) holdt ut lengst, men i starten av Corkscrew Hill var det ettertrykkelig slutt.

Wout Poels (Team Sky) angrep og fikk selskap av Richie Porte (BMC Racing), George Bennett (Jumbo-Visma) og Michael Woods (EF Education First). Kvartetten er opplagt rittets beste klatrere, og det var kun på flatene foran spurten at en gruppe på 16 forfølgere fikk kontakt.

Hardkjør for å hente bruddet før Corkscrew

Blant disse var ikke førsteårsproffen Carl Fredrik Hagen. Han kjente WorldTour-kjøret på kroppen allerede på veien inn mot Corkscrew Hill, men kom likevel gret fra det ved å sitte med gruppa til blant andre Peter Sagan og Michael Valgren inn.

– Det var kaos. Veldig mange lag kjører for sammendraget, og de har igjen veldig sterke folk rundt seg inn mot bakkene. Det var full gass og kamp de siste 20 kilometerne før bakken, sier Carl Fredrik Hagen til procycling.no.

Hovedfeltet var nok heller ikke glade for at bruddet, der blant annet lagkompis De Gendt satt, fikk fem og et halvt minutts forsprang på den snaue 130 kilometer lange etappen.

Da storkanonene dro til, var den beste norske klatreren i rittet allerede på vei bakover i feltet.

– Jeg fikk lov til å henge på så lenge jeg klarte, men jeg brukte veldig mye krefter inn til bakken og kokte nok meg selv litt der som ensom ulv. Jeg prøvde det jeg kunne, men det er veldig høyt nivå på feltet her. Den siste kilometeren hadde jeg ikke klemmen til å være med de første. Jeg havnet i samme gruppe som Sagan, Valgren og Eduard Prades (fjorårets vinner av Tour of Norway, der Carl Fredrik Hagen ble nummer fire sammenlagt), så det ble helt greit.

– Skal følge opp De Gendt om noen år

Lotto Soudal har naturlig nok hovedfokus rettet mot Caleb Ewan og for Hagens del dreier det seg nå om restitusjon og jobbing for ham under lørdagens flate etappe mot Strathalbyn.

Det belgiske laget var litt ’all over the place’ mot slutten av den 4. etappe. Adam Hansen og Tomasz Marczynski satt i en gruppe som kom inn 50 sekunder bak Hagen, De Gendt var 3 minutter bak (etter bruddopptreden), Caleb Ewan halvminuttet bak der igjen, mens opptrekker Roger Kluge avsluttet etappen over 8 minutter bak de beste.

– De Gendt var fast bestemt på at han skulle i bruddet i dag, forteller Hagen.

– Jeg skal bygge opp litt mer kjørestyrke og så skal jeg følge opp De Gendt om noen år, sier Oppegård-mannen med glimt i øyet.

Les mer om etappe 4 av Tour Down Under her!

PS: Carl Fredrik Hagen ligger nå på 34.-plass i sammendraget, sammen med blant andre Valgren og Prades. Lotto Soudal går ikke for sammendraget i Tour Down Under, men for ordens skyld kan vi opplyse om at avstanden opp til sammenlagtleder Patrick Bevin er 53 sekunder.

Tagget med: , , ,

Les også disse