Prøv Procycling Pluss idag

IKKE TIL VM: Sven Erik Bystrøm. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no

Bystrøm trekker seg fra VM

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 9.09.17 09:40

Del på    

Gir fra seg plassen på grunn av skadeproblemene.

(procycling.no): Sven Erik Bystrøm veltet ut av Vuelta a España med et brudd i skulderbladet, men mye tydet på at Katusha-rytteren var godt på vei tilbake, og han ble dermed tatt ut på Norges VM-lag på hjemmebane i Bergen.

Nå viser det seg imidlertid at han ikke blir klar til VM-fellesstarten 24. september, og han har derfor valgt å trekke seg fra laget.

– Det er ikke noe jeg får gjort noe med. Jeg har gjort et forsøk og gitt det en sjanse. Den siste tiden har jeg gått til behandling og fått den beste oppfølgingen jeg kunne fått på Stavanger Sykehus. Uheldigvis har ikke fremgangen vært så stor som jeg hadde håpet. Det viser seg også at det er to brudd i stedet for ett, sier Bystrøm i en pressemelding fra Norges Cykleforbund.

– Det er selvfølgelig surt å miste VM på hjemmebane, men det ville samtidig vært feil å kjøre der uten å være 100 prosent. Av respekt av de andre rytterne og meg selv var dette den beste avgjørelsen jeg kunne tatt nå, fortsetter Bystrøm.

Uvisst hvem som tar over plassen

– Markus Hoelgaard står på første reserveplass, men han dekker ikke alle roller. Blir Bystrøm borte, så blir det han. Da har vi en kjøresterk rytter som går bra i bakker, sa landslagssjef Stig Kristiansen da uttaket ble kjent for halvannen uke siden.

Les også: Brødrepar kjempet om samme VM-plass

Foreløpig er det likevel ikke tatt noen avgjørelse om hvem som kommer inn for Bystrøm.

– Når situasjonen blir som nå skal vi bruke helgen godt for å vurdere ytterligere hvem som skal erstatte Bystrøm. Vi forventer å offentliggjøre Bystrøm sin erstatter i starten av neste uke, sier Kristiansen lørdag.

 – De fire reservene vi har er Markus Hoelgaard, Kristoffer Skjerping, Sindre Lunke og Bjørn Tore Hoem, opplyser Kristiansen til procycling.no. Han vil nå oppdatere seg på rytternes situasjon, før en endelig avgjørelse om erstatteren blir tatt.

– En avgjørelse det står stor respekt av

Bystrøm ville normalt sett vært en viktig brikke rundt Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen, og landslagssjefen roser avgjørelsen til Katusha-rytteren om å gi fra seg plassen når han nå ikke kan prestere på sitt beste.

– Bystrøm er jo helt klart en av våre aller sterkeste ryttere, og det vil merkes at han er borte. Ikke bare mister vi hans kjørestyrke, mens også hans personlighet som vi ikke lenger får dratt nytte av. Noe av hans store personlighet ser vi når han selv sier fra seg sin VM-plass i god tid før mesterskapet. Det er en avgjørelse det står stor respekt av.

– Vi kan ikke si annet er at det er et tap for oss. Uansett hvordan vi ender og vender på det, så vil en Bystrøm i normal form være blant de ni sterkeste rytterne, sier landslagssjefen.

De åtte rytterne som nå er igjen i troppen er Alexander Kristoff, Edvald Boasson Hagen, August Jensen, Amund Grøndahl Jansen, Vegard Stake Laegen, Truls Korsæth, Daniel Hoelgaard og Odd Christian Eiking.

Tagget med: , ,

Les også disse