UHELDIG: Det gikk ikke som Sven Erik Bystrøm hadde håpet i Omloop Het Nieuwsblad. FOTO: Tim de Waele/Getty Images

Bystrøm: – Jeg stupte rett over styret

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 2.03.19 19:12

Del på    

Velt og påfølgende ødelagt skosåle endte Omloop Het Nieuwsblad for nordmannen.

Sven Erik Bystrøm var gitt en sjelden sjanse da han fikk frie kort i lørdagens Omloop Het Nieuwsblad. Haugesunderen meldte på forhånd at han håpet på en plassering blant de ti beste og han virket frisk da rittet nærmet seg den avgjørende fasen.

Et viktig punkt der var kombinasjonen Haaghoek og Leberg med ni mil igjen. Sammen med ryttere som Oliver Naesen, Jürgen Roelandts, Mads Pedersen, Jens Keukeleire og Zdenek Stybar (som til slutt vant rittet fra et senere brudd) var han en del av et mellombrudd på 21 ryttere som oppstod over Leberg.

Dessverre skulle hans tid i bruddet bli av det kortvarige slaget, etter at en Astana-rytter skled ut i starten av Paddestraat én mil senere.

– Jeg veltet også siden de krasjet rett foran meg. Jeg stupte rett over styret. Hadde det ikke vært for at jeg knakk sålen på skoen kunne jeg vært ganske kjapt oppe på sykkelen igjen, men jeg måtte vente på bilen og bytte sko. Da var det for sent å komme tilbake, sier han til procycling.no.

Vondt i kneet

Dermed var håpet hans om en topplassering borte og etter at Bystrøm måtte vente lenge på bilen ble det heller aldri noen retur til feltet.

– Jeg prøvde å komme tilbake, men det var umulig når det gikk så fort i feltet. Før krasjen var følelsen god, men det er jo selvfølgelig lett å si.

Dermed endte nordmannen – i likhet med over 60 andre ryttere – å bryte rittet.

Velten var ikke bare synd for Bystrøms sjanser i rittet, det førte også til at han nå har pådratt seg smerter i det ene kneet.

Søndag venter etter planen Kuurne-Brussel-Kuurne, hvor UAE Team Emirates har signalisert at Jasper Philipsen og Juan Sebastián Molano blir lagets kort.

– Jeg starter nok uansett siden vi ikke har noen reserve her nede. Krysser fingrene for at jeg ikke kjenner for mye smerte i kneet i morgen. Tror uansett det er bedre å sykle enn å gå, så satser på det ordner seg, avslutter Bystrøm.

PS! En annen som gikk hardt i bakken i rittet var Tiesj Benoot. Lotto Soudal-rytteren skled ut i en sving mens han satt i tetgruppa og skapte med velten splitten som skapte vinnergruppa til Stybar. Belgieren har pådratt seg et dypt kutt i kneet og står over søndagens Kuurne-Brussel-Kuurne for å spare seg til neste helgs Strade Bianche, et ritt han vant i fjor.

Tagget med: , ,

Les også disse