LANGVARIG OPPHOLD: Sven Erik Bystrøm har fått beskjed om at han ikke får returnere til Norge med det første. (Photo by Chris Graythen/Getty Images)

Bystrøm bekrefter: – Jeg blir værende i 8-10 dager til

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 4.03.20 10:10

Del på    

COVID-19 viruset sprer seg blant lagene som holdes igjen i Abu Dhabi.

(procycling.no): UAE Team Emirates, Gazrprom-Rusvelo, Groupama FDJ og Cofidis holdes fremdeles igjen i etterkant av UAE Tour på grunn av frykt for spredning av COVID-19-viruset.

Tirsdag bekreftet lokale myndigheter at det har dukket opp seks nye tilfeller av Corona-viruset. Blant de rammede skal en kolombianer, to russere og en tysker være. I tillegg har to italienere som skal tilhøre støtteapparatet til et av de deltakende lagene testet positivt.

Sven Erik Bystrøm bekrefter overfor procycling.no at oppholdet i Abu-Dhabi blir langt lengre enn han først hadde forestilt seg.

– Jeg fikk nettopp beskjed om at det er 14 dagers karantene som gjelder. Jeg vet ikke om det regner fra 1. mars eller 27. februar (som var datoen vi ankom hotellet), men da blir det uansett 8-10 dager til her nede, skriver Bystrøm i en melding til procycling.no.

Informasjonen stemmer godt overens med det RAI-journalisten Stefano Rizzato rapporterer hjem fra Abu Dhabi. Han skriver at de fire lagene blir holdt igjen ut til og med 14. mars:

– Hardt å miste friheten

Bystrøm skulle aller helst har reist hjem til sin gravide kone i Stavanger, men innser nå at han er nødt til å psyke seg opp for et lengre opphold ved hotellet i Abu Dhabi.

– Hva tenker du om at det kan bli 10 nye dager inne på hotellet?

– Det er helt sykt å tenke på, men det skal nok gå. Hotellet er fint, det , og vi får bra med mat og drikke. Men det er hardt å bli tatt vekk friheten og ikke være med de nærmeste, forteller han.

Like greit forløp ikke ting for lagkamerat Diego Ulissi. Tuttobiciweb.it skriver at kona Arianna fødte parets andre barn mens italieneren satt i karantene i Emiratene:

«Velkommen Anna! Fødelsene gikk bra og det står godt til med begge to. Jeg kan ikke vente med å klemme jentene mine; Arianna, Lia og Anna», skriver Ulissi på Instagram.

To russere skal være smittet

Det har vært vanskelig å få ut korrekt informasjon om spredningen av sykdommen i De forente arabiske emiater, og det verserer flere rykter om ryttere som skal være smittet.

La Gazzetta dello Sport har snakket med den italienske ambassaden i emiratene, og har fått bekreftet i alt 12 tilfeller av viruset knyttet opp mot UAE Tour. Avisen skriver at fire av de smittede skal være ryttere, men har ikke bekreftet noen navn.

Det har heller ingen av WorldTour-lagene gjort, men offentliggjøringen av nasjonalitetene til de som er blitt smittet, bidrar selvsagt til massive spekulasjoner.

I Russland skriver blant annet nettavisen echo.msk.ru syklist Igor Boev og mekaniker Dmitrij Filippovitsj har testet positivt for sykdommen. Men dette er foreløpig ikke bekreftet av Gazprom-Rusvelo.

– Det er seks individer som har blitt diagnostisert med den nye corona-viruset inkluderer to russere, to italienere, én tysker og én kolombianer. Pasientene var knyttet til de to tidligere annonserte tilfellene under sykkelløpet UAE Tour, heter det i en uttalelse fra helseministeriet i landet.

Groupama-FDJ skriver på Twitter at ingen av deres ryttere eller støtteapparat har testet positivt, men de har likevel blitt fortalt at de må respektere karantenen på hotellet fram til 14. mars.

– Vi blir behandlet som om vi har pest

Tagget med: ,

Les også disse