FARLIG VEI: Nedfarten fra Vista Chinesa ble en bøddel for mange under de olympiske fellesstartene. EPA/ALEJANDRO ERNESTO.

Bruddskader for Nibali, Henao og Porte etter OL-velt

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 8.08.16 07:01

Del på    

Skaderapport fra Vista Chinesa.

Nedkjørselen fra Vista Chinesa skulle vise seg å være en farlig og utfordrende del av de olympiske landeveisrittene i Rio. Både i herrenes og damenes ritt inntraff det flere velt i den tekniske, seks kilometer lange utforkjøringen. Både Greg Van Avermaet (Belgia) og Anna van der Breggen (Nederland) tok sine respektive gull etter dramatiske krasj hos konkurrentene.

Richie Porte pådro seg et brudd i skulderen da han krasjet. Den australske rytteren mister dermed onsdagens olympiske tempo og må holde seg unna sykkelen i minst ti dager.

– Etter ti dager kan han trene på rulle, før han tar fatt på landeveien. Om fire til seks uker bør han kunne trene som normalt, sier BMC-lagets lege Max Testa.

Vincenzo Nibali lå an til noe som liknet medalje da han deiset i bakken. Italieneren brakk begge kragebein i uhellet, mens colombianeren Sergio Henao reiser hjem fra Rio med brudd på bekkenet.

– Det blir ingen komplikasjoner. Bruddet er ikke et stort problem. Det kommer til å gjøre vondt i fire uker, sier den colombianske legen doctor Juan Carlos Quiceno ifølge Cyclingnews.com.

– I løpet av cirka 15 dager, når smerten begynner å gi seg, vil han være tilbake på sykkelen, sier Quiceno om Henao.

Verken Geraint Thomas (Storbritannia) eller Nelson Oliveira (Portugal) pådro seg bruddskader da de krasjet på ned Vista Chinesa. Begge er derfor fortsatt aktuelle for å kjøre onsdagens tempo.

Thomas skulle i utgangpunktet ikke delta, men dersom Storbritannia tildeles en ekstra plass i tillegg til Chris Froomes ene, vil 30-åringen vurdere å stille til start.

Wout Poels var også blant den falne. Nederlenderen skal etter sigende ikke ha bruddskader.

– Den blodige albuen er ikke så verst, men jeg er store problemer med armen min. Den skal ikke være brukket, men jeg trenger røntgen for å være sikker, sier Poels til NOS.

Nederlandske Annemieke van Vleuten sto kanskje for det mest dramatiske fallet på Vista Chinesa. Under damenes fellesstart søndag lå 33-åringen i helt i tet med drøye ti kilometer til mål, da hun feilberegnet en høyresving og stupte kollbøtte over styret. Van Vleuten ble liggende langs rennesteinen, tilsynelatende livløs i flere minutter.

Noen timer senere kom imidlertid nyheten om at nederlenderen var ved bevissthet og kunne kommunisere som normalt. Orica-rytteren hadde dog hjernerystelse og tre brudd i ryggraden. Via Twitter kunne Van Vleuten melde at hun så lyst på skadesituasjonen.

– Nå er jeg på sykehus med noen skader og brudd, men jeg kommer til å bli fin. Først og fremst skuffet etter karrierens beste ritt, skriver nederlenderen.

Tagget med: , ,

Les også disse