VANT: Henrik Evensen, her fra Tour des Fjords. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Bruddseier til Evensen

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 7.06.18 18:28

Del på    

Joker-seier på første etappe i Ronde de l'Oise.

Etter imponerende kjøring holdt Torkil Veyhe og Henrik Evensen akkurat unna for hovedfeltet på den første etappen i Ronde de l’Oise. Sammen med to andre angrep de etter fire kilometer, og etter å ha distansert bruddkameratene, forsvarte Evensen og Veyhe seg mesterlig på de siste milene.

Inn på de siste to kilometerne var avstanden nede i 15 sekunder, men de to holdt unna hele veien inn til mål. I kampen om etappeseieren viste Evensen seg som den beste, og vant foran Veyhe.

Evensen leder også rittet sammenlagt etter første etappe.

Saken oppdateres!

Gode minner for Joker

Ronde de l’Oise har historisk sett vært et godt ritt for Joker-Icopal. Hvert år siden 2012 har de hatt minst én rytter topp ti i sammendraget, med seier til Vegard Breen i 2013 og andreplasser til Vegard Stake Laengen (2015) og Bjørn Tore Hoem (2016).

Også årets utgave startet de offensivt. Tometersmannen Henrik Evensen kom seg med i bruddet, og var først over tre av de fire innlagte spurtene på etappen. Evensen satt i bruddet med kjenningen Torkil Veyhe, færøyingen på danske Team Virtu. I tillegg var også  Danny van der Tuuk (Metec-TKH) og Arthur Troy (GSC Blagnac) i bruddet.

Evensen gjorde mye av jobben i bruddet og med drøyt fem mil igjen av den 131 kilometer lange etappen ble tempoet for høyt for Troy. Dermed var det en trio i tet som kom inn i målbyen Liancourt, hvor de fikk bryne seg på en kupert rundløype de siste tre milene.

Allerede opp den første av de kategoriserte stigningene ble det en duo i front, etter at Veyhe og Evensen viste seg som de sterkeste. De to holdt avstanden godt, og ut på den siste runden med 14 kilometer igjen ledet de med 1.20 ned til feltet.

Det holdt hele veien inn, og kampen om etappeseieren ble dermed en duell mellom Evensen og Veyhe. Den gikk Evensen seirende ut av.

Tagget med: , ,

Les også disse