JUBEL: Masnada tok etappeseieren og Conti tok over sammenlagtledelsen i Giro d'Italia torsdag. FOTO: Tim de Waele/Getty Images

Bruddseier og ny mann i rosa i Giro d’Italia

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 16.05.19 17:08

Del på    

VIDEO: Bruddet i søkelyset på den sjette etappen.

(procycling.no): Fausto Masnada (Androni-Sidermec) gikk seirende ut av den sjette etappen av Giro d’Italia torsdag, da bruddkamerat Valerio Conti (UAE Team Emirates) tok over ledelsen sammenlagt.

Etter en lang dag i brudd på den 238 kilometer lange reisen til San Giovanni Rotondo jublet Masnada for sin første etappeseier i corsa rosa, og Conti for sin første maglia rosa. Duoen kom alene inn på oppløpet der Masnada gjorde kort prosess i spurten og Conti satte seg ned på setet idet Androni-rytteren satte inn sitt avgjørende rykk.

Masnada hadde god tid til å løfte armene over hode og virkelig suge på karamellen da Androni tok sin første etappeseier i giroen siden 2012.

– Jeg er utrolig glad. Formen min er bra, men det er aldri enkelt å vinne i Giro d’Italia. Nå har jeg gjort det!, proklamerer Masnada etter målgang.

– Etappen var gunstig for et brudd, det var vanskelig å kontrollere den. Jeg spilte kortene mine godt og gikk i det første bruddet, som ble tatt igjen, og da visste jeg at jeg måtte angripe igjen.

– Jeg vil dedisere denne seieren til min onkel, som gikk bort like før Italia. Jeg lovte å vinne en etappe for ham, sier Androni-rytteren.

TIL TOPPS: Masnada tok etappeseieren foran Conti. Tim de Waele/Getty Images

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

I den lengste stigningen på etappen, Coppa Casarinelle (15 km à 4.4 prosent), støtet de to italienerne seg bort fra det opprinnelige tolvmannsbruddet. Mens sammenlagtfavorittene inngikk en provisorisk våpenhvile, utspilte de tøffeste kampen seg i et stort brudd som gikk av gårde tidlig på etappen. Masnada angrep tidlig i stigningen og bare Conti ante faren ved å gå etter den formsterke 25-åringen som nylig vant en etappe i Tour of the Alps.

Ruben Plaza (Israel Cycling Academy), José Rojas (Movistar) og Giovanni Carboni (Bardiani-CSF) jaktet tetduoen helt inn til målbyen, men klarte ikke å tette luken som holdt seg rundt 30 sekunder på de siste 20 kilometerne. Plaza tok tredjeplass, mens resten av bruddet fylte resten av topp ti.

Sammenlagtleder før etappen, Primoz Roglic (Jumbo-Visma), var blant flere andre favoritter involvert i en velt tidlig på etappen, men sloveneren fikk ingen store skader etter uhellet og fullførte etappen. Feltet med favorittene krysset målstreken sju minutter etter etappevinneren. Det betyr at den nye mannen i rosa ligger drøye fem minutter foran Roglic i sammendraget. Jumbo-Visma kontrollerte etappen og virket å ha få innvendinger mot å slippe ledertrøyen til en rytter som Conti.

– Det har ikke gått opp for meg. Dette er uvirkelig. Jeg visste underveis at det var mulig og jeg har drømt om dette de siste dagene, men det er en stor forskjell på å drømme om det og det å faktisk gjøre det. Jeg følte meg bra og jeg er i bra form i år, sier den nye maglia rosa.

– Jeg måte takke laget. Alle har jobbet hardt i år. Denne seieren er for dem, sier Conti.

Se video av at Roglic slipper seg ned til legebilen her – video fra Eurosport:

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Se video av det avgjørende rykket til Masnada her – video fra Eurosport:

Se video av Masnada krysset målstreken på den 6. etappen – video fra Eurosport

Se vinnerintervjuet med Masnada – video fra Eurosport

Tagget med: , , ,

Les også disse