Prøv Procycling Pluss idag

Cycling - The 104th Tour de France cycling race - The 222.5-km Stage 19 from Embrun to Salon-de-Provence, France - July 21, 2017 - Fortuneo-Oscaro rider Elie Gesbert of France in action. REUTERS/Benoit Tessier

Bruddet holdt unna i Tour du Limousin

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 15.08.17 16:53

Del på    

Dobbelt fransk på åpningsetappen.

(procycling.no): Den første etappen i Tour du Limousin var ganske småkupert hele dagen, men uten de helt største utfordringene. Likevel ventet en relativt tøff finale med en vegg på den siste kilometeren, før de siste 200 meterne til mål var en falsk flate.

To ryttere kom seg avgårde fra feltet etter fem-seks mil med støtecup i starten. Dette var Elie Gesbert (Fortuneo Oscaro) og Flavien Dassonville (Auber 93).

De to kjørte meget godt sammen, og fikk nærmere fem minutter på hovedfeltet. Der var ikke samarbeidsviljen god nok, og arbeidet med å hente duoen startet altfor sent. Dermed var det de to franskmennene som skulle gjøre opp om seieren.

På de siste fem kilometerne skjønte utbryterne at de kom til å holde unna, og angrepsfesten var i gang. Rytterne angrep annenhver gang, men opp den siste bakken til mål var Gesbert sterkest.

Han tok med det seieren foran Dassonville, mens feltet fulgte 18 sekunder bak. Her var det ikke overraskende Mathieu van der Poel som var best i en avslutning skreddersydd for ham, og han fullførte dermed podiet.

Sondre Holst Enger er den eneste nordmannen i det franske 2.1-rittet. Han ble nummer 28, 30 sekunder bak Gesbert. Hans lagkamerat, Alexis Vuillermoz, ble nummer seks.

 


Tagget med: , ,

Les også disse