Prøv Procycling Pluss idag

FRIKJENT: Gianni Moscon risikerte inntil seks måneders utestengelse

SUSPENDERT: Gianni Moscon må ta noen uker uten konkurransesykling.

Moscon suspendert i fem uker

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 8.08.18 17:15

Del på    

Rekker VM etter slaget mot Gesbert.

Det var på den 15. etappen i Tour de France at Moscon slo etter Fortuneo-Samsic-rytteren Elie Gesbert. Moscon ble diskvalifisert og kastet ut av rittet etter etappen og disiplinærkommisjonen til UCI har nå ilagt ham en suspensjon på fem uker.

Det skriver UCI i en pressemelding. Suspensjon vil vare fra 8. august til 12. september.

Moscon vil dermed kunne være tilbake til VM i Innsbruck, som arrangeres fra 23. til 30. september.

– Jeg aksepterer suspensjonen UCI har gitt meg. Jeg reagerte i øyeblikket og det var aldri min intensjon å slå en rytter. Som bildene viser, traff jeg ham ikke, men jeg angrer på handlingene mine og har allerede bedt om unnskyldning til både Gesbert og Fortuneo, sier Moscon i en pressemelding fra Team Sky.

Det er langt fra første gang Moscon er i søkelyset av feil grunner. Italieneren ble suspendert av sitt eget lag i seks uker i fjor vår etter å ha kommet med rasistiske bemerkninger mot Kévin Reza i Tour de Romandie. Store deler av denne sesongen har han også hatt en annen sak hengende over seg, etter at Sébastien Reichenbach beskyldte ham for å dytte ham av med sykkelen med vilje i Tre Valli Varesine i oktober.

I juni ble han frikjent etter en lengre etterforskning fra UCI.

– Vi har et ansvar for å ta vare på rytterne våre, som vi tar ekstremt seriøst. Gianni er fremdeles en relativt ung rytter i starten av karrieren og vi vil fortsette å gi ham hjelpen og støtten han trenger for å lære, utvikle seg og komme seg videre etter dette, sier lagsjef Dave Brailsford.

Tagget med: , ,

Les også disse