Prøv Procycling Pluss idag

SEIRET: Jerome Cousin vant den femte etappen i Paris-Nice. Bak kan man skimte Alexander Kristoff spurte om tredjeplassen. Foto: Bryn Lennon/Getty Images

Bruddet holdt unna i Paris-Nice

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 8.03.18 17:12

Del på    

Ny seier til Direct Energie på hjemmebane.

(procycling.no): Etter å ha slitt med sykdom på de to foregående etappene, imponerte Alexander Kristoff (UAE) stort på den tøffe femteetappen i Paris-Nice.

Etter å ha hengt med over en førstekategori, var det en tredjekategori omlag 15 kilometer før mål som var baugen for nordmannen.

Mens blant andre Arnaud Demaré måtte slippe da Sky satte opp farten, hang Kristoff med over hele bakken. Dog kom Demaré opp til hovedfeltet igjen på ved ned mot mål. 

Det var stor spenning rundt om Kristoff skulle få spurte om seieren eller ikke. Nils Politt (Katusha-Alpecin) og Jerome Cousin (Direct Energie) holdt bra stand fra det som opprinnelig var et firemannsbrudd. Med fem kilometer igjen til mål hadde duoen i front 40 sekunder ned til det jagende hovedfeltet.

Med tre kilometer igjen kom Sven Erik Bystrøm (UAE) frem for å ta inn på duoen i front, der Nils Politt nå gjorde all jobben.

Hovedfeltet klarte ikke å ta inn nok på de foran, og der hadde Cousin, franskmannen som bare lå bak Politt, grei kontroll på den dravillige tyskeren.

Med samme kyniske taktikk som Direct Energie kjørte da Jonathan Hivert vant den tredje etappen, ble det en ny seier til det franske prokontinentallaget.

Kristoff nummer fem: – Bedre enn for to dager siden

I spurten bak ble Alexander Kristoff nummer tre, og dermed tok han femteplassen. Selv om han imponerte, var han ikke allverdens fornøyd med egen form.

– Jeg følte meg ikke veldig bra i dag. Jeg ble vel tre i spurten, og hadde ikke beina. Likevel gikk det okei. Jeg følte meg bedre, jeg kjente på vei inn til runden at det var ikke veldig bra. Men jeg hang med, så jeg prøvde meg. Jeg skulle gjerne hatt bedre bein, men det var vesentlig bedre enn for to dager siden, sa Kristoff til TV 2 etter rittet. 

Kristoff var nesten innblandet i en velt like før kilometersmerket. En Movistar-rytter presset seg inn på europamesteren, noe som gjorde at det ble uregelmessige bevegelser bak, og en velt var skapt.

Samarbeidet bak i feltet var ikke veldig godt, og det var mange slitne bein. Dog var det flere som prøvde å tette luken opp til bruddet.

Kristoff anslo sjansen for å hente Politt og Cousin som cirka 50 prosent.

– Det var 50/50, og det gikk akkurat ikke. Noen ganger blir det sånn, og de kjørte sterkt foran. 

Tagget med: , , ,

Les også disse