Prøv Procycling Pluss idag

DRØMMEN BRAST: Vincenzo Nibali plasserte seg selv i perfekt posisjon for å ta OL-gull. Så veltet han. FOTO: AFP PHOTO / Greg BAKER

– Vi sa ikke et ord til hverandre, moralen hans var i filler

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 7.08.16 10:03

Del på    

Drømmen brast for Nibali. Det samme gjorde kragebeinet.

(procycling.no): I årets sesong har alt handlet om én ting for Vincenzo Nibali: å toppe formen til det olympiske landeveisrittet. Oppladningen skulle bestå av en formtopp i Giro d’Italia, før han slapp seg ned noe, for så å kjøre seg opp igjen med Tour de France.

I giroen hentet han hjem seieren i siste liten, mens han i touren var en strålende høyre hånd for Fabio Aru og viste at formen var i anmarsj. I går, da herrenes landeveisritt skulle avgjøres, viste italieneren seg som den mesterlige sykkelrytteren han er. Ned fra Vista Chinesa nest siste gang angriper Nibali sammen med lagkamerat Aru. Med dem går også Jakob Fuglsang, Rafal Majka og Adam Yates.

Inne på stigningen opp til Vista Chinesa spiller Nibali ut Aru, før han selv splitter gruppen. Over toppen er det han, Sergio Henao og Rafal Majka som sitter igjen. Gullet er innenfor rekkevidde. Utforkjøringen er teknisk krevende og Nibali setter fart. Kameramotorsykkelen har ikke sjans til å holde følge med trioen gjennom de raske svingene. Da den først gjør det er det bråstopp. I grøftekanten ligger Sergio Henao, mens Nibali ruller en gang rundt i midten av veien.

Astana-rytteren reiser seg opp og setter seg på murkanten, og stirrer apatisk ut i luften. Drømmen brast.

– Vincenzo satt på murkanten i stillhet. Ord hadde ingen hensikt. Vi så på hverandre et øyeblikk, men han var stille. Vi sa ikke et ord til hverandre, moralen hans var i filler, fortalte den italienske treneren Davide Cassani etter rittet.

Samme mann tok også Nibali med til sykehuset og kunne senere, på twitter, bekrefte at 31-åringen fra Messini hadde brukket kragebeinet i velten. I morgentimene i dag kom også beskjed om at Nibali har pådratt seg et dobbelt brudd i det venstre kragebeinet.

– Vi hadde kjørt det perfekte rittet, gutta var fantastiske, men dessverre omgjorde en skrens alt og det gikk helt galt.

Brudd for flere stjerner
Det andre offeret i velten, Sergio Henao, endte også opp med brudd. Nå må colombianeren belage seg på 15 dagers hvile og en lengre periode borte fra syklingen etter at han brøt bekkenet i velten.

På runden før Nibali og Henao gikk ned, hadde Richie Porte gjort det samme. Tasmanieren, som representerte Australia, tilsynelatende feilberegnet en sving, og endte opp i en påle som var plassert i grøften. Etter kollisjonen holdt BMC-rytteren seg til skulderen, og undersøkelser etter rittet viser at brudd i skulderbladet.

Lengre ned i utforkjøringen veltet også Geraint Thomas på den siste runden. Waliseren ble sendt til sykehus for undersøkelser etter rittet, men det er foreløpig ikke rapportert om noen skader på Team Sky-rytteren.

 

Tagget med: , , , , , , , ,

Les også disse