LEEDS, ENGLAND - MAY 05: Podium / Ethan Hayter of United Kingdom and Team Great Britain Black Sheep Ale Beer Trophy / Celebration / during the 5th Tour of Yorkshire 2019, Stage 4 a 175km stage from Halifax to Leeds / @letouryorkshire / #TDY / on May 05, 2019 in Leeds, England. (Photo by Michael Steele/Getty Images)

Britisk talent klar for Ineos

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 28.11.19 20:03

Del på    

Signerte treårskontrakt med storlaget.

(procycling.no): Team Ineos henter 21 år gamle Ethan Hayter.

Briten har hatt en imponerende sesong som klubbrytter i VC Londres. Han vant 2.2-rittet A Travers les Hauts de France i mai og fulgte opp med seier på de to første etappene av U23-utgaven av Giro d’Italia. 

I Tour de l’Avenir vant han den tredje etappen før han veltet ut av rittet dagen etter.

Hayter kjørte 2018-høsten som stagiaire i Sky, og får altså muligheten som proff fra og med neste år.

2020 blir riktignok todelt for den unge briten. Frem til OL i Tokyo skal han satse på bane, før han kjører høstsesongen som landeveisrytter. Hayter var med på det britiske laget som vant VM-gull i forfølgelsesritt i fjor.

– Dette laget har mange ryttere jeg kan hente inspirasjon fra, og det er mye ungt talent i laget. Det har denne sesongen vist. Egan Bernal, Pavel Sivakov og Tao Geoghegan Hart har fått deres sjanser i treukersrittene, og man har andre unge ryttere som Chris Lawless, som jeg konkurrerte mot på U23-nivå for ikke lenge siden, som vant Tour of Yorkshire, så det er flere ulike veier å følge, sier Hayter i en pressemelding fra Ineos.