VIRTUELL VERDEN: Her fra årets VM-løyper i Innsbruck. Foto: Zwift.

Britene starter opp med nasjonalt Zwift-mesterskap

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 6.12.18 21:22

Del på    

Treningsplattformen vokser seg stadig større.

Treningsplattformen Zwift har vokst seg stadig større de siste årene. Der kan man koble seg selv opp på en pc eller lignende når man sitter på rulla og sykle sammen med andre ivrige syklister verden over. Plattformen har også blitt svært populær blant mange proffer, og UCI har tidligere annonsert at de vil ha et «eSport Sykkel-VM» i fremtiden.

Les også fra i fjor: Dimension Data arrangerer interaktiv treningsleir

Nå er det også klart at britene i 2019 vil ha et nasjonalt mesterskap over Zwift. Der vil det være kvalifiseringsrunder før selve finalen, hvor deltakerne konkurrerer om en nasjonal mestertrøye.

Det skriver Cycling Weekly.

– Å kunne ikle seg de nasjonale mesterstripene er en stor ære, men relativt få får muligheten til å konkurrere om dem. Det er ikke tilfellet med det britiske mesterskapet i «eRacing», hvor alle i landet har muligheten til å delta, sier administrerende direktør i Zwift, Eric Min.

Det er ventet at mesterskapet, som arrangeres i samarbeid med British Cycling, blir arrangert i februar eller mars.

Tidligere i år ble det arrangert nasjonale Zwift-mesterskap i 15 land gjennom treningsplattformen, deriblant Norge, hvor Kristin Falck og Morten Vaeng ble mestere i konkurranse med over 100 deltakere. Den gang ble det altså arrangert direkte av Zwift, mens britene til neste år får med seg sitt eget sykkelforbund.

Tagget med: , ,

Les også disse