Prøv Procycling Pluss idag

SØLVMEDALJØR BAK THOR: Men nå er det slutt for Matti Breschel. (Photo by Tim de Waele/Corbis via Getty Images)

Breschel legger opp

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 12.08.19 19:38

Del på    

Innholdsrik karriere avsluttes etter årets sesong.

(procycling.no): Mandag kunngjorde EF Education First at deres danske rytter, Matti Breschel, legger opp.

Den snart 35 år gamle dansken har vært proff i 15 år og har vært innom blant annet CSC, Rabobank, Tinkoff-Saxo, Astana og nå til slutt EF Education First.

Han tok sølv i VM da Thor Hushovd ble verdensmester i Geelong og bronse i 2008 bak den italienske Lampre-duoen Alessandro Ballan og Damiano Cunego. 

Gjennom årets sesong har Breschel derimot slitt med sykdomsplager, og medisinene han har fått har ikke gjort det bedre. Dermed avslutter EF-rytteren sin innholdsrike karriere.

– Det var en stor lettelse for meg å ta avgjørelsen om å legge opp, fordi jeg slet med finne formen, og medisinene jeg tok slo meg virkelig ut. Jeg sov 15 timer om dagen, det var utmattende, spesielt for hodet, sier Breschel til EFs hjemmesider. 

Det var da Breschel brøt den fjerde etappen av årets Giro d’Italia at det gikk opp for ham at karrieren var over.

– For meg ga det ikke mening å ha en sykdom som det og fortsette å være en profesjonell syklist. Spesielt de siste to etappene av giroen jeg syklet, hadde jeg mye smerte og tenkte for meg selv at ‘hvis jeg må bryte giroen, må jeg stoppe karrieren som proffsyklist’, og det var da jeg tok den endelige avgjørelsen, men jeg hadde tenkt på det en del mellom februar og mai.