TIL ROUBAIX: Vegard Breen har overbevist stort i vårens oppdrag for Lotto Belisol. Nå kommer belønningen.

Breen har kjørt seg inn på Roubaix-laget

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 3.04.14 17:56

Del på    

Det tok førsteårsproffen 11 ritt.

Den sterke kjøringen i De Panne har nå gitt Vegard Breen en fantastisk mulighet.

procycling.no kan nå avsløre at 24-åringen blir en av Lotto Belisols åtte utvalgte til Paris-Roubaix.

Opplysningen bekrefter sportsdirektør Jean-Pierre Heynderickx.

– Han kommer til å kjøre Roubaix for oss, og det forteller alt om hvor fornøyde vi er med ham. De første ukene av sesongen testet vi ham ut litt. Han har jobbet strålende for laget, og jeg mener dette er en rytter som vil gjøre en viktig jobb for kapteinene våre også i de store rittene. Paris-Roubaix kommer til å bli en fin erfaring for ham, sier Heynderickx til procycling.no.

Matchet riktig i Lotto
Lotto-Belisol lot Breen starte i GP Marseillaise og Etoile de Besseges i februar. Deretter la de opp et løp for å klargjøre ham til den flamske klassikeruken.

Vanskelighetsgraden ble stadig høynet via Dwars door Vlaanderen og WorldTour-debuten i E3-Prijs Harelbeke.

Under denne ukes Tredagers i De Panne har Breen vært blant de aller sterkeste kortene for Lotto-Belisol.

– Selv på flamsk TV har de kommentert hvordan Vegard posisjonerte seg foran Kemmelberg på den andre etappen. Han er ikke så kjent der, men lå likevel i fjerde-femte posisjon over bakken, sier Heynderickx.

– Hva visste dere om Vegard før han signerte?

– Det var ikke mye. Det var Gino (Van Oudenhove) som anbefalte ham til Marc Sergeant. Vi har jo ikke tid til å følge med på alle ryttere, men han (Gino) hadde helt rett.

Breen gleder seg
Torsdag er en travel dag for romerikingen. Først syklet rytterne en 109 kilometer lang fellesstart i De Panne, før rittet konkluderes med en avsluttende tempoetappe i ettermiddag.

Mellom slagene fikk procycling.no likevel noen ord med vår nye brosteinskriger.

– Jeg føler meg klar for oppgaven, og jeg gleder meg selvsagt, sier Breen.

– Hvordan er det å være Vegard Breen i Lotto Belisol om dagen?

– Det er litt både og. Det blir litt så man bekymrer seg mer og mer for hvert ritt med alle disse veltene. I dag veltet Kenny De Haes mot slutten, og vi har fått mange skader den siste tiden.

– Det er vanskelig å få noen bedre bekreftelse for at du har gjort sakene bra enn dette?

– Ja, det er nok litt av grunnen. Men vi har snart et halvt lag ute med skader også.

– Nå er du bare beskjeden, Vegard …

– Jeg vet at jeg har kjørt bra, og har fått vist fram det jeg kan. Jeg har hjulpet laget og har min del av æren for at De Haes har vunnet (i Ronde van Drenthe og Nokere Koerse, vår anm.). Men det har vært veldig hektisk her nede, så jeg håper å holde meg på sykkelen i de neste rittene og, avslutter han.

– En skikkelig tillitserklæring
Breen sykler GP Scheldeprijs – et annet ritt som ofte er utsatt for mange velt – fire dager før debuten i Paris-Roubaix.

Joker-sjef Gino Van Oudenhove er mannen som anbefalte Breen til Lotto under fjorårets Tour de France.

– Dette er en skikkelig tillitserklæring. Han har kjørt sterkt, og blir med et erkebelgisk lag i en av de store klassikerne. Du må huske på at han ikke har vært proff der i mer enn et par måneder, påpeker Van Oudenhove.

– Hva synes du om prestasjonene hans så langt i De Panne?

– Det er litt over forventningene, faktisk. Jeg var 100 prosent sikker på at han ville gjøre jobben sin, men trodde kanskje ikke at det ville vises på TV. Det er tydelig at Vegard har tatt et steg videre. Han viser at han kan gjøre en jobb for lagkameratene under slutten av rittene. Kanskje kan han også vinne dem en dag.

 

Tagget med:

Les også disse