Prøv Procycling Pluss idag

FERDIG MED SKY: Boasson Hagen forlater Team Sky etter fem sesonger. Sky-sjef Brailsford har bare lovord Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Brailsford om Boasson Hagen: – En perfekt lagkamerat

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 2.09.14 13:07

Del på    

Sky-sjefen full av lovord om nordmannen.

Etter fem sesonger skiller Edvald Boasson Hagen og Team Sky ad ved utgangen av året. I et forsøk på å kick-starte sin karriere har den 27 år gamle nordmannen signert for sørafrikanske Team MTN-Qhubeka.

Boasson Hagen var del av det opprinnelige Team Sky-mannskapet som startet opp i 2010. Siden den gang har rudsbygdingen vært en sentral del av laget og har blant annet kjørt samtlige Tour de France i perioden 2010 til 2013, samt to etapper i det franske rittet. Han har vunnet Eneco Tour sammenlagt, Vattenfall Cyclassics og GP Ouest France-Plouay – blant annet.

Nordmannen sto høyt på ønskelisten til Dave Brailsford da det britiske laget tok form for fem år siden.

­– Vi jobbet veldig hardt for å få Edvald til laget foran vårt første år og vi ble veldig stolt da han valgte oss. Han har vært en fantastisk del av vårt lag og har vunnet over 20 ritt hos oss. Han vant vår første etappe i Tour de France og han har tatt noen av de største seirene vi har. På toppen av det hele har han vært en perfekt lagkamerat, sier Sky-sjef Brailsford til cyclingnews.com.

– Til slutt kommer det et punkt hvor det er godt å ha en ny trøye og nye impulser. Jeg tror fortsatt at Edvald har store ambisjoner og kanskje er endring det han trenger i sin karriere nå. Og selv om det er synd at dette tar slutt, føles det riktig noen ganger. Vi skiller ad som venner og vi er veldig takknemlig for hva han har gjort for laget.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

2010: Brailsford (til høyre) observerer Geraint Thomas og Boasson Hagen under lagets første samling i 2010. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Til tross for skadeproblemer og manglende form den siste tiden, tror Brailsford at Boasson Hagen kan gjenvinne tidligere storhet i drakten til MTN-Qhubeka.

– Da han kom inn i manesjen så det ut som han kunne gjøre hva som helst. Han har likevel hatt en solid periode hos Sky, men dette er det riktige tidspunktet å gjøre noe nytt. Jeg er sikker at han fortsatt kan oppnå det helt store.

Nordmannen etterlater seg et tomrom i Team Skys klassikertropp. Laget har flere unge, fremadstormende ryttere, som nå må prestere under brosteinsrittene på våren.

– Nå har vi ryttere som (Salvatore) Puccio og (Luke) Rowe, som har utviklet seg i laget og som på et tidspunkt får muligheten til å ta steget opp. Vi håper at de rytterne vi har fra før, (Ian) Stannard, (Geraint) Thomas og (Bernard) Eisel og Brad (Wiggins), vil fortsette på sin nåværende nivå, men også at Rowe, Puccio og andre vil gjøre fremskritt.

Tagget med:

Les også disse