SPURTKRIG: Nacer Bouhanni vinner 1. etappe i Criterium du Dauphiné Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Bouhanni spurtslo Kristoff, Holst Enger og Boasson Hagen

Procycling
Tips meg

Publisert 6.06.16 17:19

Del på    

Franskmannen vant 1.etappe i Critérium du Dauphiné.

Etter 186 kilometer mellom Cluses og Saint-Vulbas gikk Nacer Bouhanni (Cofidis) seirende ut av et durabelig spurtoppgjør på første etappe i Critérium du Dauphiné.

Ut av et stormende hovedfelt spurtet franskmannen fra Jens Debusschere (Lotto Soudal) og Sam Bennett (Bora-Agron18), i det som var hans åttende seier for året.

Edvald Boasson Hagen (Dimension Data) og Sondre Holst Enger (IAM Cycling) involverte seg også i den meget hektiske avslutning, og ble henholdsvis nummer fire og åtte.

Særlig kamp om posisjonene var det mellom opptrekkerne til Bouhanni og Alexander Kristoff (Katusha). Kristoff kriget skulder mot skulder med Bouhanni, holdt på å krasje og kom ikke blant de ti beste.

På målstreken gestikulerte Bouhanni med bokseslag. Etterpå dediserte han seieren til den avdøde legenden Muhammed Ali.

– Det er viktig for meg å dedisere denne seieren til Muhammed Ali, sier Bouhanni til France Television.

– Jeg er veldig glad for seieren i dag. Dette hadde jeg håpet på og er nå veldig fornøyd, sier Bouhanni – som tidligere var en svært aktiv bokser.

Søndagens prologvinner Alberto Contador (Tinkoff) beholder ledelsen sammenlagt.

Slik gikk det til
Dagen startet ideelt for spurtlagene, da bare to ryttere dannet et tidlig brudd på etappens lettkuperte åpningsdel. Uten mye furore i feltet fikk Frederik Backaert (Wanty-Groupe Gobert) og Mitchell Docker (Orica-GreenEdge) pile avgårde, hvorpå Backaert benyttet anledningen til å vinne av alle fire 4.kategoristigninger i løypa.

Andre halvdel av etappen var flatere. I hovedfeltet tok Tinkoff og BMC styringen innledningsvis, før spurtlagene Katusha og Cofidis overtok jakten på bruddet omtrent halvveis. Duoen i front hadde på det meste fem minutters forsprang. Ledelsen gikk imidlertid jevnt og trutt nedover, i det som var en kontrollert dag gjennom Rhônedalen.

Innenfor siste 25 kilometer prøvde Backaert seg på egenhånd. Wanty-rytteren viste Docker sine blanke heler, men også belgierens dager i front var talte da 12 kilometer gjensto.

Inne på den siste milen intensiverte posisjonskampen veldig, idet lagene til sammenlagtfavorittene knivet om en trygg plassering på veien. Hardkjør fra Team Sky, Astana, Tinkoff og BMC skapte stor fart i feltet.

Kampen om bakhjulet til Kristoff ble svært hektisk. Opptrekkerne Michael Mørkøv og Christophe Laporte (Cofidis) dultet borti hverandre flere ganger. Sistnevnte svarte med et hodestøt.

Finalen endte nesten med en velt for Kristoff, som kom borti hjulet til sisteopptrekker Jacopo Guarnieri (Katusha) da han skulle åpne sin spurt. Bouhanni kom seg frem til teten og vant etappen.

Tagget med: , , , ,

Les også disse