KLASSIKERSTJERNE: Peter Sagan tok sin første seier i Paris-Roubaix i vår. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)

Bora styrker klassikerlaget rundt Sagan

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 3.09.18 22:11

Del på    

Gammel kjenning blant de to nye fjesene.

Peter Sagan har allerede et sterkt lag rundt seg i brosteinsklassikerne, hvor Marcus Burghardt, Daniel Oss og Maciej Bodnar alle har kontrakt ut 2019-sesongen, mens det foreløpig ikke er kjent hvor Lukas Pöstlberger har kontrakt for 2019.

Uansett om den sterke østerrikeren skulle forsvinne, kan Sagan trøste seg med at han allerede har hentet inn to forsterkninger til klassikerstammen.

Mandag ble det nemlig klart at Jempy Drucker (som ble topp 31 i Paris-Roubaix, Flandern rundt, E3 Harelbeke, Dwars door Vlaanderen, Kuurne-Brussel-Kuurne og Omloop Het Nieuwsblad i år) har signert en toårsavtale med det tyske laget.

Drucker har syklet for BMC siden 2015, hvor han har vært en viktig brikke rundt Greg Van Avermaet.

Først og fremst kommer jeg inn for å styrke klassikergruppa rundt Peter Sagan. Jeg elsker de (klassikerne) rittene og jeg er veldig motivert for å komme på lag med ham og mine tidligere lagkamerater Daniel Oss og Marcus Burghardt, sier Drucker i en pressemelding.

I tillegg kommer også Oscar Gatto, som var Sagans viktigste klassikerhjelper i både 2014 (Cannondale) og 2016 (Tinkoff), inn på laget. Italieneren har syklet for Astana de to siste sesongene og får i likhet med Drucker en toårskontrakt med Bora-Hansgrohe.

Den lille italieneren vant faktisk Dwars door Vlaanderen tilbake i 2013, men vil i Bora være en dedikert hjelperytter.

To nye signeringer for Trek

Også Trek-Segafredo kunngjorde to nye signeringer mandag kveld. De har hentet luxembourgske Alex Kirsch og australske Will Clarke.

Mens Clarke er en anvendelig hjelperytter med gode tempoferdigheter, er Kirsch en klassikerspesialist som lenge har vært blant de mest spennende på prokontinentalnivå.

26-åringen var inne som staigaire på det amerikanske laget i 2014 og får nå altså sjansen igjen på WorldTour-nivå. Kirsch vil der sannsynligvis utgjøre en del av klassikerlaget sammen med blant andre John Degenkolb, Mads Pedersen og Jasper Stuyven.

Både Clarke og Kirsch har signert toårskontrakter med laget.

Tagget med: , , ,

Les også disse