Prøv Procycling Pluss idag

Cycling: 13th BinckBank Tour 2017 / Stage 5 Arrival / Lars BOOM (NED) Celebration / Sittard-Geleen - Sittard-Geleen (167,3km)/ BBT / © Tim De Waele

Boom tok seieren etter sent angrep

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 11.08.17 15:02

Del på    

Ny leder i BinckBank Tour.

(procycling.no): Lars Boom vant den femte etappen i BinckBank Tour. Han satt i en mindre gruppe bestående av de fleste favorittene, og utnyttet at alle så på Peter Sagan for å tette lukene. Da Sagan hadde hentet Jan Bakelants og Jasper Stuyven, gikk Lars Boom, og fikk ganske fort en god luke på forfølgerne.

I den tekniske avsltuningen i Sittard-Geelen var det ingen som klarte å hente ham, og han kunne juble over WorldTour-seieren.

Peter Sagan tok spurten i gruppen bak. Han var like foran Greg Van Avermaet. Sagan-gruppen var tre sekunder bak nederlenderen i mål.

Dagens etappe var den desidert hardeste hittil i årets ritt. Korte og tøffe stigninger gjorde at det ble utskillinger, og det var kun sterke ryttere igjen i teten da det skulle avgjøres.

Sammenlagtleder Stefan Küng punkterte på et veldig leit tidspunkt da Lotto-Soudal satte opp farten med fire-fem mil til mål. Han fikk et nytt bakhjul av lagkamerat Michael Schär, og tok opp jakten på feltet alene før han ble hentet av en større gruppe. Der satt også vinneren Boom, og de klarte å få kontakt igjen. Dog hadde det kostet for Küng som ikke klarte å være med da toget gikk.

Dermed overtok også Lars Boom ledertrøyen. Med hjelp av bonussekunder leder han nå foran Peter Sagan.

Tagget med: ,

Les også disse