– Jeg bomma på slutten

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 12.03.19 18:32

Del på    

Kristoff beklager forspilte sjanser i Paris-Nice.

(procycling.no): Både Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen kunne bokføre seg med sine første toppresultat i årets Paris-Nice. Etter å ha blitt kjørt av på de to første etappene, hang de to nordmennene bedre med da sidevinden gjorde seg gjeldene mot slutten av etappe tre tirsdag.

Med seks kilometer igjen ble feltet splittet av Team Sky anført av Luke Rowe og Michal Kwiatkowski. Lukene ble ikke store, men sørget for at feltet var strukket ut på lang rekke da rytterne stormet inn på oppløpet i Moulins.

Beskyttet av Sven Erik Bystrøm og italieneren Marco Mercato, klarte Kristoff å karre seg med i de første gruppene og sikret seg en posisjon langt foran inn på de siste kilometerne. Isolert mot slutten innrømmer Kristoff at han gjorde en taktisk bommert som gjorde at han ble sperret inne da spurten ble åpnet. UAE-rytteren endte til slutt på sjuende plass.

– Det ble sidevind på slutten, men jeg klarte å komme meg med, Sven og Mercato hjalp meg opp. (I spurten) følte jeg meg egentlig ganske bra, men jeg satt kanskje litt for langt foran. Burde nok sluppet meg litt mer bak, for rundt 300 meter kom vi rundt, sier Kristoff til TV 2s reporter i Frankrike etter målgang.

– Jeg hadde egentlig bein til å spurte, men mistet rytmen helt og ble sperret da (resten) kom rundt. Det var helt på limiten der på slutten. Jeg prøvde bare å henge med. Jeg satt på hjulet til (Arnaud) Démare, dessverre så angrep de andre litt for fort bakfra, og jeg var litt for sein til å svare. Tror jeg kunne hatt noe å gi, men jeg bomma på slutten. Det er surt, sier Kristoff – som fikk se Sam Bennett fra Bora-hansgrohe vinne etappen.

– I dag var jeg hvertfall med, det er bedre enn de forrige dagene. Men jeg bommer på slutten. Når man ser det ovenfra, så ser man at jeg må slutte å trå der et øyeblikk. Da blir det vanskelig.

Velt og tekniske problemer gjorde at Kristoff ikke hang med i front under sidevindskjøringen på de to første etappene. På tredje etappe slapp nordmannen unna en stor velt med 32 kilometer igjen, og var våkent med da sidevinden slo til. For UAE-rytteren med bare en seier fra Paris-Nice tidligere, var det derfor ekstra surt ikke å lykkes tirsdag.

– Det er skuffende. Jeg visste at jeg satt litt for langt foran, men jeg trodde de andre var ganske slitne, og at det derfor skulle gå greit. Jeg fikk ingen ”smuud” vei frem og da går det ikke. Jeg hadde ingen lagkamerater, og da turte jeg ikke å slippe meg litt lengre bak.

Edvald Boasson Hagen foretar et sykkelbytte på 3. etappe i Paris-Nice. FOTO: Justin Setterfield/Getty Images

Et lyspunkt for Edvald

Med Mark Cavendish ute av rittet, var det Boasson Hagen Dimension Data satte sin lit til i tirsdagens finale. Nordmannen holdt seg trygt i fremre rekker med hjelp av Bernhard Eisel da Team Sky satte fyr på rittet mot slutten. I en hektisk spurt hadde imidlertid den nylig sykdomsplagede rudsbygdingen ikke mye krutt i beina.

– Jeg skal ikke skryte av den spurten, men jeg var iallfall foran der og i grei posisjon. Jeg hadde ikke voldsomme spurtbein, men karret til meg en 13.plass. Det var greit nok, sier Boasson Hagen til TV 2.

– Bernie (Eisel) ga meg god hjelp, vi kjørte godt sammen. Bra vi ikke gikk ned i krasjen, det er positivt. For meg var det et lyspunkt å være med i første del av feltet i dag.

– Bedre bein og å være i bedre slag hadde nok hjulpet. Jeg prøvde å vente med å åpne spurten, siden det var mye motvind. Men det gikk ikke så mye fortere da jeg åpnet. Så da ble det en 13.plass, flirer nordmannen.

Med en mer lett-kupert finale kan den fjerde etappen til Pélussin onsdag skal i utgangspunktet være godt egnet for Boasson Hagen. Etter en noe amputert treningsperiode inn mot rittet grunnet sykdom, er det dog usikkert hvorvidt Dimension Data-rytteren vil klare å hevde seg. Hovedfokus for Boasson Hagen blir uansett klassikerne som startet neste helg med Milano-Sanremo.

– (Hektisk) blir det som regel når det nærmere seg målstreken. Ellers var det godt å ha en rolig og mer avslappet dag i dag. Det er kanskje kjedelig å se på TV når det er litt mindre action, men for oss er det fint å få en roligere dag.

– Jeg ser fremt til klassikerne i Belgia og Sanremo. Men nå er det fokus på å komme best mulig gjennom Paris-Nice og å komme i form.

Tagget med: , ,

Les også disse