BROSTEINSKAPTEIN: Edvald Boasson Hagen får sjansen til å kjøre for egne sjanser på søndagens etappe til Roubaix. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

BLE FOR TØFT: Edvald Boasson Hagen ble nummer ni på den femte etappen i Polen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Boasson Hagen manglet det siste i tøff avslutning

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 8.08.18 17:20

En for dårlig posisjon gjorde at han måtte ta til takke med niendeplass.

10. september 2017. Det var sist gang Edvald Boasson Hagen vant et sykkelritt utenfor Norges grenser. Den gang vant i en kupert finale på avslutningsetappen i Tour of Britain og den femte etappen i årets Tour de Pologne var en meget god mulighet til å sørge for at rekka ikke ble enda lengre for 31-åringen.

Det polske etapperittet har allerede bydd på tre massespurter, men i de kaotiske avslutningene har en isolert Boasson Hagen slitt med å få det til å stemme. Onsdag var det en tøffere finale som ventet ryttere, hvor flere av de beste spurterne ikke hadde kreftene til å henge med i bakkene.

Inn i den avsluttende, slake bakken opp mot mål, satt nordmannen godt plassert blant de 20 beste. Dessverre klarte han ikke å forsere, men gled heller bakover oppover den to kilometer lange bakken. Dermed måtte han starte spurten fra en håpløs situasjon og selv om han leverte en god avslutning, var han ikke i nærheten av å kjempe om seieren.

Til slutt kjempet nordmannen seg inn til en niendeplass, hans hittil beste plassering i rittet. Det var nok dog hans siste sjanse i rittet, da de to siste etappene nok vil stå mellom sammenlagtrytterne.

JEVNT OM SEIEREN: Fra venstre: Enrico Battaglin og Dylan Teuns kom raskt på de siste meterne, men Michal Kwiatkowski klarte akkurat å holde unna. Foto:  Tim de Waele/Getty Images

Reprise fra gårsdagen

For helt i front var det Michal Kwiatkowski (Team Sky) som vant nok en gang. Allerede med rundt 250-300 meter åpnet polakken spurten. Pascal Ackermann (Bora-Hansgrohe) tok hjulet hans og så lenge ut til å være på vei forbi, men da Kwiatkowski igjen akselererte med 100 meter igjen, måtte den lynraske tyskeren kapitulere.

Bakfra kom Dylan Teuns (BMC), men han kom akkurat ikke opp til Kwiatkowski.

Dermed ble det for andre dag på rad Kwiatkowski som vant foran Teuns. Kwiatkowski leder med det fremdeles sammenlagt, nå tolv sekunder foran Teuns.

– Angrep er det beste forsvar. Vi holdt oss til den planen og det var perfekt. Vi visste ikke hvordan finalen var, men vi kjørte gjennom på runden og jeg sa til gutta på radioen at dette er en spurt jeg kan kjempe i, sier Kwiatkowski i en pressemelding.

Der skryter polakken av opptrekket han fikk av laget, som gjorde at han fikk en god posisjon på hjulet til Pascal Ackermann.

– Jeg hadde Teuns i ryggen min og jeg visste at jeg måtte åpne spurten tidligere enn Ackermann. Det var slikt det gikk også. Alt fungerte som det skulle.

Men spurten ble uten tvil svært lang for Kwiatkowski.

– Det var muligens den lengste spurten noensinne. Det var veldig vanskelig – jeg er mer sliten nå enn i går på grunn av den lange spurten.

Mitchelton-Scott kontrollerte

Etter at sammenlagtrytterne fikk teste beina skikkelig for første gang på tirsdagens etappe, var det feltets raskeste som igjen var i fokus på den femte etappen. Men i motsetning til de første tre etappene var det ikke en løype uten utfordringer. Rytterne nådde toppen av den siste kategoriserte stigningen (Przelecz Przegibek, 3,9 kilometer à 6,5 prosent) med 33,5 kilometer igjen. Derfra ventet en rask utforkjøring før man tok fatt på tre og en halv runde runde, som ble avsluttet med en bakke på to kilometer med en gjennomsnittlig stigning på fire prosent.

Dermed en avslutning som var bedre egnet for spurtere som også går ganske greit i bakkene, som vår egen Edvald Boasson Hagen. Derfor var det også Mitchelton-Scott, med Matteo Trentin og Luka Mezgec på laget, som tok kontroll og satte farten inn mot målbyen Bielska-Biala. Mannen i poengtrøya, Álvaro José Hodeg (Quick-Step Floors) var blant dem som akkurat klarte å bite seg fast på halen over Przelecz Przegibek.

De siste restene av bruddet ble hentet ved den andre passeringen av avslutningsbakken, noe som førte til at det kom flere angrep på de siste to rundene. Ingen av dem fikk noen stor luke og dermed ble det hele avgjort med en spurt fra feltet.

Tagget med: , ,

Les også disse