UTENFOR TOPP TI: Edvald Boasson Hagen måtte se at bruddet holdt unna på fredagens etappe i Frankrike. Her fra et annet fransk ritt, selveste Tour de France. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Boasson Hagen: – Det var litt gambling i feltet i dag

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 7.02.20 17:06

Del på    

Team NTT jobbet iherdig, men Boasson Hagen måtte se at bruddet holdt unna.

(procycling.no): Til slutt holdt de unna med akkurat to sekunder. Dries De Bondt spurtet inn til den første landeveisseieren for sesongen for Alpecin-Fenix, like foran Georg Zimmermann (CCC). I feltet jobbet Team NTT hardt for å samle det hele den siste timen, men det ble akkurat litt for langt opp for spurterne.

Der spurtet Magnus Cort (EF Pro Cycling) inn til tredjeplass, mens Boasson Hagen havnet litt for langt bak etter at lagkameratene måtte starte opptrekket veldig tidlig i et siste forsøk på å hente inn utbryterne. Nordmannen endte til slutt på tolvteplass.

– Det var virkelig hektisk. Det var litt gambling i feltet i dag. Noen ganger vinner du, andre ganger taper du. Vi ventet litt for lenge i dag, og det ble veldig hektisk i finalen. Det var dumt for min sjanse, men det er slik det er, sier Boasson Hagen i et intervju vist på L’Équipe TV like etter målgang, som han fikk avslutte med et fint «ha det bra» på oppfordring fra programlederen.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Spennende kamp mellom bruddet og feltet

Georg Zimmermann (CCC), Dries De Bondt (Alpecin-Fenix), Robbe Ghys (Sport Vlaanderen-Baloise) og Marti Marquez (Kern Pharma) gikk i brudd tidlig på den tredje etappen i Étoile de Bessèges. De fikk også et solid forsprang fra feltet, hvor Oliver Le Gac (Groupama-FDJ) lenge var den eneste som jobbet for å holde farten oppe.

På det meste hadde de ni minutter, men inne på de siste ti milene begynte avstanden å synke jevnt nedover. Likefullt hadde de fremdeles over fire og et halvt minutt ned til feltet da de startet på de siste 40 kilometerne, noe som gjorde at det ble en spennende avslutning på etappen.

Anført av Trek-Segafredo og EF Pro Cycling gikk det ikke raskt nok i feltet, som ikke klarte å komme noe nærmere den neste mila. Det så dermed ut til å gå mot en sikker bruddseier frem til Team NTT tok teten i et forsøk på å hjelpe Edvald Boasson Hagen til seier. Inn på de siste ti kilometerne var avstanden kuttet ned til halvannet minutt, med flere lag som nå bidro i kampen for å hente inn bruddrytterne. 

Hovedfeltet ga seg ikke, men inn på den siste kilometeren hadde bruddet, hvor Marquez hadde måtte slippe, stadig 15 sekunder ned til feltet. I spurten mellom de tre gjenværende bruddrytterne var De Bondt best, og tok seieren foran Zimmermann. Ghys var helt tom da spurten gikk, og ble hentet inn av hovedfeltet, som bare var et par sekunder bak etappevinner De Bondt til slutt. Magnus Cort tok tredjeplassen, mens Boasson Hagen havnet like utenfor topp ti.

Alexys Brunel (Groupama-FDJ) leder fremdeles rittet sammenlagt. Lørdag venter det en tøff bakkeavslutning (4,6 kilometer à 9,1 prosent), før rittet avsluttes med en 10,7 kilometer lang tempo søndag.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , , ,

Les også disse