HØYT OPPE: Edvald Boasson Hagen. Justin Setterfield/Getty Images

FIKK DET TØFT: Edvald Boasson Hagen hadde ikke helt kreftene på slutten. Foto: Justin Setterfield/Getty Images

Boasson Hagen kom til kort i Coppa Sabatini

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 20.09.18 16:35

Del på    

Sjanseløs i avslutningen.

Det meste så bra ut for Edvald Boasson Hagen i avslutningen av Coppa Sabatini. Nordmannen kom inn i den avsluttende bakken (1,1 kilometer à 5,5 prosent) blant de tre første.

Oppover bakken gikk det imidlertid tøft for 31-åringen, som gradvis falt bakover i feltet på de siste 400 meterne. Da spurten startet, måtte han innse at posisjonen hans var altfor dårlig til å kunne spurte om en topplassering.

Dermed gikk gnisten ut av Boasson Hagen, som tapte ytterlige plasseringer på de siste hundre meterne. Nordmannen trillet til slutt over målstreken til en 22. plass og viste tydelig misnøyen sin med å stange hodet nedover da han krysset målstreken.

Fremdeles er det halvannen uke til VM-fellesstarten, men det er fremdeles lite som tilsier at Boasson Hagen er i en form som gjør at han kan spille en stor rolle i Innsbruck.

Slik gikk det til

Det var et stort felt som kom samlet inn mot mål i Coppa Sabatini, et ritt hvor Edvald Boasson Hagen (Team Dimension Data), Odd Christian Eiking (Wanty-Groupe Gobert) og Sindre Lunke (Fortuneo-Samsic) alle var på startstreken.

De siste milene ble kjørt i en relativt lett rundløypene, som ble avsluttet med en stigning på 1,1 kilometer à 5,5 prosent opp mot mål.

Inn mot avslutningsbakken var også Team Dimension Data blant de mest aktive og sørget for at nordmannen kom inn på den siste kilometeren i god posisjon.

Der fikk han bryne seg på blant andre Sonny Colbrelli (Bahrain-Merida, vinner i 2014 og 2016), Diego Ulissi (UAE Team Emirates, vinner i 2013), fjorårsvinner Andrea Pasqualon (Wanty-Groupe Gobert) og en Gianni Moscon (Team Sky) som har vist god form i de italienske høstklassikerne.

Boasson Hagen var tidlig helt i front av feltet, men holdt kun et moderat tempo i bunn av stigningen. Dermed kom det et angrep fra Vincenzo Albanese (Bardiani-CSF), men italieneren sørget selv for at han var sjanseløs på seier da han veltet i en sving med rundt 500 meter igjen.

Lobato til topps etter vanskelig år

Hovedfeltet, med Boasson Hagen nå i andreposisjon, kom seg fint rundt Albanese, men velten sørget for at man igjen så litt på hverandre i front av feltet. Det utnyttet Juan José Lobato (Nippo-Vini Fantini) med et angrep fra dypet. Spanjolen fikk umiddelbart en stor luke, og selv om Giovanni Visconti (Bahrain-Merida) gjorde sitt ypperste for å hjelpe Colbrelli til en ny seier i rittet, holdt det ikke.

Dermed kunne Lobato juble for seieren, det som er hans første seier for sesongen og første seier for Nippo-Vini Fantini. Spanjolen ble før sesongen kastet ut av Team LottoNL-Jumbo på grunn av misbruk av sovepiller.

– En herlig seier etter det som har vært et vanskelig år for meg, sier Lobato i et seiersintervju vist på Eurosport.

Colbrelli tok andreplassen etter å ha ledet hovedfeltet fra front de siste 150-200 meterne, mens Moscon ble nummer tre.

Tagget med: , ,

Les også disse