Prøv Procycling Pluss idag

GOD SJANSE: Den 17. etappen er en god mulighet for Edvald Boasson Hagen å vise god form før VM. Foto: Justin Setterfield/Getty Images

Boasson Hagen klar for både brudd og spurt

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 11.09.19 10:19

Del på    

Vinden kan spille en stor rolle – både for etappeseier og sammenlagtkampen – på den 17. etappen i Vuelta a España.

(procycling.no): Etter 16 etapper av Vuelta a España har det ikke vært så mye å skrive hjem om for Edvald Boasson Hagen. Så langt har det kun vært tre spurtmuligheter, som har resultert i 14. plass, 7. plass og 11. plass.

Med den andre hviledagen unnagjort, skal rytterne ut på den lengste etappen i årets Vuelta a España på onsdag. Faktisk er den 17. etappen den eneste etappen på over 200 kilometer, med sine 219,6 kilometere fra Aranda de Duero til Guadalajara.

Og selv om det er en i utgangspunktet flat dag i Vuelta a España, skal rytterne forsere 2400 høydemetere på etappen. De siste høydemeterne kommer opp mot mål, da etappen avsluttes med en tre kilometer lang stigning med tre prosent i snitt. 

– Det er mye vind i dag, så det vil bli en hektisk og rask dag. Det er en tre kilometer lang bakke mot slutten som vil bli tøff, men jeg håper å skulle være med å kjempe i toppen der i dag, sier Edvald Boasson Hagen til procycling.no.

– Ser du for deg at det kan være en dag for et brudd, eller tror du det ender i en massespurt?

– Det er vanskelig å si. Må være klar for begge deler. Det kommer mye an på hva Bora og Deceuninck-Quick-Step vil gjøre, sier 32-åringen, og dermed sikter til de to lagene som har vunnet på de tre spurtetappene så langt (to seirer til Sam Bennett, én til Fabio Jakobsen).

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

CF Hagen forberedt på vindfull dag

Som Boasson Hagen nevner, blåser det godt i det spanske innlandet. Det er meldt om en nordøstlig frisk bris, som fører til at rytterne vil få side/med-vind i første halvdel av etappen, mens det vil bli en mer direkte medvind de siste 85 kilometerne.

Dermed blir det også viktig for sammenlagtrytterne å være på vakt, for å sikre at de ikke taper tid om det sprekker opp. 

Blant dem Carl Fredrik Hagen, som ligger oppe på niendeplass med fem etapper igjen.

– Er du forberedt på et mulig sidevindskjør i dag?

– Ja, det blir vindfullt i dag. Jeg er forberedt på alle mulige ting i dag, sier det norske sammenlagthåpet.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , ,

Les også disse