Boasson Hagen: – Jeg er kaptein

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 11.04.14 16:53

Del på    

Team Sky kjører for Edvald Boasson Hagen i Paris-Roubaix.

KORTRIJK (procycling.no): I skyggen av storfavoritt Fabian Cancellara må Team Sky spille kortene sine svært godt, skal de klare å affisere den formsterke sveitseren hos Trek Factory.

Det britiske laget har nominert Edvald Boasson Hagen til å lede troppene i Paris-Roubaix, med Geraint Thomas og Bradley Wiggins som potensielle reserveløsninger.

For 26-år gamle Boasson Hagen betyr kapteinsrollen mye.

– Dette har alltid vært målet mitt for vårsesongen egentlig. Roubaix er et spesielt og viktig ritt for meg, sier Boasson Hagen til procycling.no.

– Jeg har ikke vunnet disse rittene ennå. Målet mitt er fortsatt å utvikle meg videre og å bli bedre i Roubaix.

Roubaix er favoritten
Selv om den unge rudsbygdingen har stor beundring for søndagens 257 kilometer lange brosteinsklassiker – som han har fullført bare tre ganger tidligere – har han ennå ikke knekt koden som posisjonerer ham helt i tet, med velodromen innenfor rekkevidde.

Med follede hender og tilsynelatende sinnsro i stemmen, beskriver han store ambisjoner til et samlet pressekorps to dager før starten i Compiègne. Alltid fåmælt, men til tider bitende observant.

DSC_7460

BOASSON HAGEN: Rolig og avslappet, men bitende observant (Foto: H.C Prigge)

Smerten man påfører kroppen med å krysse 28 brosteinssektorer frembringer en besynderlig form for tilfredstillelses hos Boasson Hagen.

– Jeg liker å kjører på brosteinen. Ellers hadde jeg ikke kjørt disse rittene Det er mye smerte, men det er også det morsomste rittet. Det er en merkelig følelse egentlig. Mye smerte, men gøy likevel, sier den tidligere vinneren av Gent-Wevelgem med et lurt blikk.

Sammenliknet med 2013 har årets vårsesongen vært et skritt i riktig retning for Team Sky. Boasson Hagen tok en tredjeplass da han spilte en sentral rolle i Ian Stannards seier i Omloop Het Nieuwsblad. Der lå han også lenge i tet med en lite samarbeidsvillig Niki Terpstra (Omega Pharma).

KLAR TIL KAMP: Edvald Boasson Hagen er klar for å krige om posisjonene. FOTO: Torgeir Strandberg (procycling.no)

KLAR TIL KAMP: Edvald Boasson Hagen er klar for Paris-Roubaix. Her fra Flandern rundt. FOTO: Torgeir Strandberg (procycling.no)

I Flandern rundt stakk han av gårde sammen med Stjin Vandenbergh (Omega Pharma) ved Stenbeekdries. Bak ventet lagets nominerte kaptein, Geraint Thomas (3.plass fra E3 Harelbeke), som havnet akkurat innenfor topp ti på en niendeplass.

Skal være aggressive
I søndagens ritt skal Team Sky prøve å bruke overtallet til sin fordel ved å forutse bevegelsene til forhåndsfavoritter som Cancellara (Trek), Tom Boonen (Omega Pharma) og Peter Sagan (Cannondale).

Det forholdvis unge mannskapet, med liten erfaring om å sitte i finalen av Paris-Roubaix, må dermed ta i bruk en aggressiv strategi.

Wiggins sin deltakelse skaper oppsikt. Det er ikke ofte en tidligere Tour de France-vinner stiller opp i dronningklassikeren. Ifølge Boasson Hagen kan «Wiggo» bli en verdifull hjelper.

BRADLEY WIGGINS: Er i Flandern for å forberede seg til Roubaix. FOTO: Torgeir Strandberg (procycling.no)

BRADLEY WIGGINS: Kan bli en verdifull hjelperytter for Boasson Hagen FOTO: Torgeir Strandberg (procycling.no)

Basert på vårsesongens resultater er det likevel waliseren Thomas som fremstår som lagets mest troverdige reserveløsning.

– Det beste er å komme seg bort fra Sagan, Cancellara og Boonen. Vi må prøve å komme oss foran og tvinge de til å jage oss.

– Ja, jeg er kaptein. Men jeg må ha beina. Vi har flere på laget som er på et høyt nivå. Det som skjer ute i rittet kan være noe helt annet enn hva som står på papiret forut. Mye kan skje underveis. For oss er det viktig å ha én kaptein og andre som kan spilles på underveis, sier Boasson Hagen.

Team Sky til Paris-Roubaix: Edvald Boasson Hagen, Bradley Wiggins, Bernhard Eisel, Luke Rowe, Salvatore Puccio, Gabriel Rasch, Geraint Thomas, Christian Knees.

Tagget med: ,

Les også disse