GYLLEN SJANSE: Edvald Boasson Hagen satt i posisjon til å ta sin første etappeseier i Vuelta a España, men kunne ikke hamle opp med Philippe Gilbert. FOTO: Justin Setterfield/Getty Images

Boasson Hagen kunne ikke hamle opp med Gilbert

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol
Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 11.09.19 16:22

Del på    

Quintana tilbake på podiet etter frenetisk sidevindsetappe.

(procycling.no): Et enormt brudd slet seg løs tidlig i sidevinden, hvor Nairo Quintana blant andre satt. Hovedfeltet maktet aldri å komme tilbake og bruddet holdt unna med over fem minutter, og kolombianeren syklet seg opp til en andreplass i sammendraget.

I bruddet som kjempet om etappeseieren satt også Edvald Boasson Hagen og kjempet med drøyt 20 mann om etappeseieren i Guadalajara. Zdenek Stybar gikk tidlig til, men Deceuninck – Quick-Step-rytteren maktet ikke å holde unna.

Sam Bennett gikk kontra på tsjekkeren, men BORA-rytteren ble markert av Philippe Gilbert, og Stybars lagkamerat hadde mest igjen i beina. Gilbert, som allerede hadde en etappeseier i rittet, distanserte raskt Bennett og kunne juble for nok en etappeseier.

Boasson Hagen forsøkte å akslerere med bevegelsene mot slutten, men nordmannen var sjanseløs på å følge de beste og trillet til slutt inn til en ellevteplass, etter en brutal etappe. De 220 kilometerne mellom Aranda de Duero og Guadalajara gikk med 50 kilometer i timen i snitt.

– Det var raskt. Har aldri syklet så raskt før tror jeg, definitivt ikke så lenge. Jeg er glad at jeg kom med i bruddet. Det gikk fra kilometer null, så glad for det. Til slutt hadde jeg ikke beina til å spurte, men glad for at jeg var fremme. Det var en fin erfaring å sykle så raskt, så lenge, fortalte Boasson Hagen etter etappen.

(artikkelen fortsetter under)

NY SEIER: Philippe Gilbert viser sterk VM-form i Vuelta a España med sin andre etappeseier. FOTO: Justin Setterfield/Getty Images

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Sidevindskjør fra start

– Det er mye vind i dag, så det vil bli en hektisk og rask dag, sa Edvald Boasson Hagen (Team Dimension Data) til procycling.no.

Det kan man trygt si at han fikk rett i. Allerede få kilometer etter at starten gikk på den 219,6 kilometer lange etappen fra Aranda de Duero til Guadalajara sprakk det opp i sidevinden.

Da var Boasson Hagen blant rytterne som kom seg med på rett side og han ble en del av en gruppe på 47 ryttere. Der var også lagkamerat Rasmus Fossum Tiller, gode spurtere som Fabio Jakobsen (Deceuninck-Quick-Step), Sam Bennett (Bora-Hansgrohe), John Degenkolb (Trek-Segafredo) og Max Walscheid (Team Sunweb) og gode sammenlagtryttere som Nairo Quintana (Movistar), Wilco Kelderman (Team Sunweb), James Knox (Deceuninck-Quick-Step) og Dylan Teuns (Bahrain-Merida).

(artikkelen fortsetter under)

MED PÅ NOTENE: Både Edvald Boasson Hagen og Rasmus Fossum Tiller kom seg med da feltet sprakk opp kort tid etter start. Foto: Justin Setterfield/Getty Images

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Quintana i full fart oppover sammenlagtlista

For sammenlagtrytterne ble det dermed en ganske så dramatisk dag. Gruppa i front, anført av Movistar, Sunweb og Deceuninck-Quick-Step, fikk raskt i stand et meget bra samarbeid.

Nairo Quintana startet dagen 7:43 bak sammenlagtleder Primoz Roglic (Jumbo-Visma) og gradvis nærmet han seg rytterne foran ham i sammendraget.

På det meste ledet den første gruppa med over seks minutter ned til hovedfeltet, som dermed gjorde at Quintana lå an til å kjøre seg opp på podiet igjen.

Det harde kjøret generelt gjorde at gruppene splittet seg videre, både i vinden og i bakkene. Degenkolb, Tiller og Jakobsen var alle blant rytterne som måtte slippe tetgruppa. Sistnevnte slapp i en ukategorisert bakke rundt fem mil fra mål. I samme bakke kjørte Movistar for fullt i feltet, et hardkjør som gjorde at de blåste av så godt som alle de gjenværende hjelperytterne til de øvrige sammenlagtfavorittene.

Over toppen var det kun rundt 20 ryttere igjen. Der satt det norske sammenlagthåpet, Carl Fredrik Hagen (Lotto Soudal), mens to av hans nærmeste konkurrenter i sammendraget, Nicolas Edet (Cofidis) og Hermann Pernsteiner (Bahrain-Merida), ble hektet av. Samtidig satt James Knox (Deceuninck – Quick-Step) i bruddet, og han passerte nordmannen, som forblir på niendeplass.

De siste milene lå avstanden til bruddet rundt fem minutter og avstanden holdt seg hele veien til mål, noe som sendte Quintana tilbake på podiet.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , , ,

Les også disse