Prøv Procycling Pluss idag

MER JUBEL? Edvald Boasson Hagen sammen med trener Fredrik Mohn etter at nordmannen vant den tredje etappen i årets Tour des Fjords på Karmøy. Foto: Mario Stiehl/Tour des Fjords

Slik skal Boasson Hagen finne toppformen til VM

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 17.08.17 13:42

Del på    

Nordmannen sykler tre ritt før Bergen.

Noen norske fans ble nok skuffet over at Edvald Boasson Hagen ikke var med i Arctic Race, men etter en lang periode med mye ritt, ble en kort treningsbolk prioritert. Alt for å sikre at formen blir best mot et enda viktigere ritt på hjemmebane i september.

– Jeg måtte enten stå over Arctic eller Hamburg, og da passet det best (å stå over Arctic) i treningsprogrammet for å få best mulig form til VM. Det er et ritt som hadde vært gøy å kjøre, men det er ikke så ofte man har VM på hjemmebane. Da må man prioritere. For mitt opplegg var det viktig å en periode uten ritt og en treningsperiode, sier Boasson Hagen til procycling.no.

Fra Boasson Hagen selv og trener Fredrik Mohn, har VM i Bergen hele tiden hatt stort fokus, og i treningsarbeidet gjøres det også sitt for å stille best mulig forberedt.

– Jeg prøver å kjøre samme type terreng som i VM, og prøver å tilpasse treningen mot det. Jeg prøver å gjøre de tingene jeg må utvikle enda bedre, sier Boasson Hagen.

Dermed har det blitt mange intervaller på tre-fire minutter den siste tiden, for å simulere «laksebakken» i VM – på samme måte som Alexander Kristoff også har funnet seg en lengre bakke å trene intervaller i.

Onsdag var Boasson Hagen ute med Carl Fredrik Hagen på intervalltrening i Oslo – sjekk Strava-filen her.

– Etter Tour de France så har det meste vært fokusert rundt VM, for å forsøke å toppe formen dit. Man vet ikke før man står på start, om man har gjort riktig eller feil, men jeg håper jeg har gjort det riktige nå.

Oppkjøring med gode minner

Veien inn mot VM starter med Cyclassics Hamburg på søndag, før Bretagne Classic og Tour of Britain blir de siste to rittene før VM. Dermed har han og Alexander Kristoff samme oppkjøring inn mot mesterskapet. I likhet med Kristoff, har Boasson Hagen tro på at de tre rittene vil fungere for å finne storformen inn mot VM.

– Jeg tror det kan bli veldig bra. Jeg har kjørt bra i de rittene før. Jeg føler det er en bra oppkjøring, med litt av det samme som venter i VM. I tillegg er det ingen lange reiser eller tidsforskjeller å snakke om. Alle VM-ene jeg har stilt i har jeg prøvd å finne best mulig form, og det er mye den samme oppkjøringen jeg bruker nå, sier Boasson Hagen.

At han har gjort det bra i de tre rittene må også kunne kalles en liten underdrivelse. Nordmannen vant Cyclassics Hamburg i 2011 og Bretagne Classic i 2012. Tour of Britain vant han både i 2009 og 2015, og han har totalt syv etappeseirer fra rittet.

Tour of Britain stod sist på programmet til Boasson Hagen i 2015, og etter et strålende ritt den gang, ankom han VM i Richmond i kjempeform – og var nære ved å følge Peter Sagans angrep i avslutningen.

Dermed håper han også at oppkjøringen vil kunne vekke fram gode minner før VM starter – hvor første øvelse er om nøyaktig én måned.

SIST GANG: Boasson Hagen kjørte Tour of Britain sist i 2015 – det endte med fire pallplasser på de åtte etappene og sammenlagtseier. Foto: TDWSport.com

God test i Hamburg

Søndag er det altså Cyclassics Hamburg som venter for nordmannen, hvor han får bryne seg mot blant andre Arnaud Démare, Alexander Kristoff, Sam Bennett og Ben Swift (foreløpig startliste, flere store navn vil sannsynligvis følge).

– Det er jo det som alltid er spennende, å vite hvordan formen er (etter en treningsbolk). Jeg følte meg bra i EM, og jeg har kjørt bra i Hamburg tidligere. Det kan absolutt gå bra, men jeg har ikke satt noen målsetning foruten om å kjempe i toppen.

Med sin kuperte profil, før den flate spurten, er også rittet profilmessig ganske likt med hva som venter i VM – i likhet med hva som også venter i Bretagne og Storbritannia senere i høst.

Så gjenstår det bare å se om Boasson Hagen har prikket inn storformen den 24. september.

Tagget med: ,

Les også disse