Prøv Procycling Pluss idag

LAGKOMPISER? Thor Hushovd bekrefter at han, på samme måte som Edvald Boasson Hagen, er ønsket i Tinkoff-Saxo. Foto: Tim De Waele/tdwsport.com

– Boasson Hagen er enig med BMC

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 2.05.14 10:17

Del på    

Sykkelforfatter slapp sjokknyhet.

– Slik jeg oppfatter det, er det enighet om en avtale som sender ham til BMC, sa sykkelskribent Richard Moore i The Cycling Podcast denne uka.

Overfor procycling.no kan ikke briten kaste stort mer lys over saken:

– Det er dessverre ikke så mye mer jeg vet om dette. Det var noe jeg fikk informasjon om i går. Jeg er ikke sikker på om en avtale er gjort, men jeg slik jeg forstår det, er BMC sikre på at han kommer til å velge dem, sier Moore til procycling.no.

Han har tidligere skrevet bøker om Team Sky og bør således ha god kjennskap til hva som skjer i laget.

Nytt regime under Peiper
Boasson Hagen skrev under for Team Sky foran oppstarten i 2010. Da mente blant annet Bradley Wiggins at nordmannen kunne bli «sykkelsportens redningsmann»:

– Han var omtrent den største fangsten Team Sky gjorde da de startet opp laget i 2010. Han er meget populær på laget, selv om han ikke har fått ut hele potensialet. Det er vel trygt å si at han ikke har utviklet seg til den rytteren man forventet, sier Moore.

I BMC er det nye tider etter at både Valerio Piva og Alan Peiper er hentet inn i støtteapparatet.

Duoen jobbet med Boasson Hagen da han opplevde sine beste år på sykkelen i HTC-Columbia.

procycling.no vet at BMC Racing har vært ute etter Boasson Hagens underskrift i en årrekke.

– Edvald i en farlig posisjon
Sykkeljournalist og forfatter, Daniel Friebe, mener lagbyttet allerede har begynt å vise seg på rudsbygdingens sesongplan.

– Boasson Hagen befinner seg allerede i en litt farlig poisjon. Jeg tror terningen allerede er kastet med tanke på Tour de France-uttaket. Han kjører giroen, og vil dermed ikke kjøre Tour de France.

– Vi har ofte sett at rittprogrammet blir skadelidende for ryttere som skifter lag, påpeker Friebe.

Bedring i BMC
Han tror likevel det er et godt lagbytte av nordmannen:

– Jeg tror det passer ham bra med BMC. Han fikk sine beste resultater i HTC under både Piva og Alan Peiper. Ting ser bedre ut der enn de gjorde tidligere.

Boasson Hagens manager, Birger Hungholdt, innrømmer at det har vært kontakt med det amerikanske laget. Mer om det her!

PS! Det er ikke lov å offentliggjøre overganger i sykkelsporten før 1. august. Derfor tar det ventelig lang tid før både BMC Racing og Team Sky kan kommentere en eventuell overgang. Det er imidlertid en kjent sak at det foregår heftige forhandlinger mellom ryttere og potensielle arbeidsgivere under Tour de France hvert år.

Tagget med: ,

Les også disse