JOKEREN: Edvald Boasson Hagen i OL-landsbyen torsdag. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

Boasson Hagen bryr seg ikke om sjefens utspill

Fredrik Sandberg
Tips meg

Publisert 5.08.16 17:09

Del på    

– Løypa er for tøff.

RIO DE JANEIRO (procycling.no/Dagbladet): Edvald Boasson Hagen, Lars Petter Nordhaug, Sven Erik Bystrøm og Vegard Stake Laengen skal forsvare Norges ære under landeveisrittet i OL lørdag.

– Det er en klatretype-avslutning. Du har Alejandro Valverde og Vincenzo Nibali. Noen har nevnt Greg Van Avermat, og da kommer vi heller ikke utenom Edvald. Det er en type som har stor kjørestyrke og tør å gjøre noe på slutten, sier Norges sportssjef Stig Kristiansen om favorittene før OLs første medaljeøvelse.

Men overfor Dagbladet rister Boasson Hagen litt på hodet. På spørsmål om 29-åringen føler seg overvurdert, svarer han:

– Ja. Han nevnte jo heldigvis mange andre navn før mitt. Jeg tenker ikke på meg selv som en som skal henge med i toppen, sier Boasson Hagen til Dagbladet.

Jokeren Boasson Hagen
Til procycling.no sa nordmannens trener, Fredrik Mohn, at Boasson Hagen så for seg en ganske fri rolle i det olympiske rittet.

– Han blir en slags joker, ja. Jeg tror nok ikke Edvald får noen hjelperrytter-rolle der nede, sa Mohn.

Boasson Hagen kommer til Rio fra rolige treningsdager hjemme i Oslo etter et krevende Tour de France. I Frankrike var nordmannen sentral i opptrekket til lagkamerat Mark Cavendish, som vant hele fire etapper. Selv var Boasson Hagen noen preget av en velt tidlig i rittet, men var nære en seier på etappen til Revel, der rudsbygdingen spurtet inn til 3.plass bak Michal Matthews og Peter Sagan.

Den norske mesteren viser meget god form denne sesongen og har plukket hele åtte triumfer så langt. Men den allsidige Boasson Hagen ser ikke på seg selv som noen favoritt i OL, i en løype spekket med bratte klatringer og over 4000 høydemeter totalt.

– Vi forventer å slå fra oss
– Jeg ønsker ikke å høre at jeg er en favoritt, for det er jeg ikke. Det er nok andre som fortjener det stempelet. Det er ei tøff løype og i overkant hard, sier Dimension Data-rytteren

– Hva skal til for at du lykkes?

– Det må bli kjørt rolig i det fleste partiene. Og det gjør det jo ikke.. Men mye kan skje i et OL. Hvis du kutter bort bakkene, så passer løypa meg bra. Chris Froome er en fin kandidat.

– Er OL annerledes enn andre ritt?

– OL er som andre endagsritt, men annerledes fordi det er færre på laget (Norge har fire, og de største nasjonene fem). I denne løypa venter brostein og smale utforkjøringer. Det er mye styr med OL, men jeg er flink til å luke ut ting og fokusere på jobb, sier Boasson Hagen.

Sportssjef Kristiansen håper de norske kan overraske.

– Vi er i en outsider-rolle. Edvald kommer til å bli passet godt på og får neppe gjøre noe før finalen går. Vi er vant til å se disse gutta gjøre fantastiske ting og vi forventer å slå fra oss, sier Kristiansen.

Tagget med: , , ,

Les også disse