LAGTEMPOSEIER: BMC vant lagtempoen i Tour de Suisse. Foto: Heinz Zwicky/Getty Images

BMC med pangåpning i Tour de Suisse

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 9.06.18 17:33

Del på    

Porte fikk sikret seg en fin luke ned til de andre sammenlagtfavorittene.

BMC vant den innledende lagtempoen i Tour de Suisse. Det sveitsisk-registrerte laget disponerte laget godt underveis og hadde kun Stefan Küng, Greg Van Avermaet og sammenlagthåpene Richie Porte og Tejay van Garderen igjen da de krysset målstreken i Frauenfeld.

Hjemmehåpet Küng fikk æren av å være først over målstreken og han leder dermed rittet sammenlagt etter den første etappen. BMC måtte se seg slått med 38 sekunder av Team Sky på lagtempoen i Critérium du Dauphiné, men med det virkelige A-laget sitt i Sveits, viste de nettopp hvor gode de er på lagtempo.

– Gutta var fantastiske. Vi viste nok en gang vi er blant de beste, om ikke det beste, laget på lagtempo, sier Küng i en pressemelding.

Laget dedikerte seieren til sin nylig avdøde eier, sveitsiske Andy Rihs.

Godt utgangspunkt for Porte

Seiersmarginen ned til Team Sunweb ble til slutt solide 20 sekunder på de 18 kilometerne, og de har dermed fått Richie Porte i en strålende posisjon til å kjempe om sammenlagtseieren etter den første etappen. Australieren har hatt en trøblete sesong, men gjorde en god figur i Tour de Romandie, hvor han ble nummer tre. Siden da (slutten av april) har han ligget i hardtrening, og 33-åringen bruker nå Tour de Suisse som sitt siste ritt før Tour de France.

Jakob Fulgsang (Astana) tapte 1.18 til BMC, Bauke Mollema (Trek-Segafredo) tapte 58 sekunder, Steven Kruijswijk (LottoNL-Jumbo) tapte 53 sekunder og Simon Spilak (Katusha-Alpecin) tapte 46 sekunder, for å ta noen av sammenlagtutfordrerne som tapte mest tid.

Movistar, med Mikel Landa, Nairo Quintana og Andrey Amador, er nok relativt fornøyde med at de begrenset tidstapet til 33 sekunder, mens Wilco Kelderman og Team Sunweb altså var 20 sekunder bak.

Porte takket lagkamerat Küng etter lagtemposeieren.

– Du må virkelig ta hatten av for Stefan Küng. Han var som ti ryttere. Han var helt enestående, så det var veldig imponerende, sier Porte.

Kristoffs lag med tidlig ledelse

Av de første fire lagene var det UAE Team Emirates som satte den beste tiden. Laget med Alexander Kristoff, sammen med Team Skys Kristoffer Halvorsen de norske rytterne i rittet, klokket inn på 21.08 på de 18 kilometerne.

Der fikk Kristoff & co se ytterligere fire lag komme bak tiden deres, men så Quick-Step Floors og satte en ny standard. Med 20.45 gikk de inn i en soleklar ledelse og holdt den helt til det kun var fire lag igjen.

Da kom Team Sunweb og slo Quick-Step med åtte sekunder, men ingen kunne gjøre noe med BMC like etter. Med hjemmefavoritten Stefan Küng krysset de målstreken 20 sekunder raskere enn Sunweb.

Tagget med: , , , ,

Les også disse