Prøv Procycling Pluss idag

NM-GULL: Miriam Bjørnsrud jubler for NM-gullet på Lillehammer i 2015. FOTO: KRISTOFFER ØVERLI ANDERSEN

Bjørnsrud gjorde «comeback» for å få det perfekte punktumet

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 17.09.17 14:18

Del på    

– En utrolig opplevelse, sier hun om sitt siste ritt på hjemmebane.

BERGEN (procycling.no): Etter Ladies Tour of Norway var sykkelkarrieren til Miriam Bjørnsrud egentlig slutt. 24-åringen kunngjorde at hun la opp i starten av september, men fikk etter hvert med seg et siste ritt i lagtempoen som åpnet VM i Bergen.

– Jeg var egentlig ferdig etter Ladies Tour of Norway, men så var jeg reserve på lagtempoen. Så trakk Susanne seg, og da steppet jeg inn. Det kunne ikke vært en bedre avslutning. Jeg ble kjempeglad da jeg fikk høre at jeg skulle få være med på lagtempoen her. Jeg hadde egentlig lagt opp, så jeg måtte snu på flisa, sier hun til procycling.no.

Selve rittet ble ikke noe stort fra Hitec Products side. Det norske laget endte på sisteplass, nesten fem minutter bak vinnerlaget Team Sunweb.

– En utrolig opplevelse

Ute i løypa var det likevel en god opplevelse for laget, som ble heiet fram i stor stil.

– Det var en utrolig opplevelse. Man har ikke så mye tid til å se rundt seg og observere folk langs løypa, men du fikk det med deg. Det var norske flagg overalt, spesielt ved startrampen. Det var et folkehav jeg har aldri har sett lignende til i et dameritt. Det var ganske kult, sier Bjørnsrud.

– Var det en perfekt avslutning i slike rammer?

– Definitivt, nå gleder jeg meg bare til å heie fram de andre norske de neste dagene, og en skikkelig fest neste helg.

Føler seg som en veteran

Bjørnsrud har i flere år vært blant de ledende norske syklistene, og med seier på NM-fellesstarten i 2015 og sølv i både 2013 og 2016. Hun har syklet i Hitec siden 2013, men har etter eget utsagn aldri kommet tilbake mentalt etter en stygg velt i VM i 2014.

Fra en innholdsrik sykkelkarriere har hun mye hun ønsker å ta med seg videre.

– Jeg har lært ekstremt mye. Jeg er 24 år, men jeg føler meg som en veteran innenfor sykkelsporten. Jeg har syklet siden jeg var 13, og alle opplevelsene jeg har fått være med på, og alt jeg har lært om meg selv som person tar jeg med videre.

Tagget med: , , ,

Les også disse