Prøv Procycling Pluss idag

Legger opp: Miriam Bjørnsrud. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Bjørnsrud legger opp

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 3.09.17 10:45

Del på    

– Kroppen og hodet har fått nok, melder Hitec-rytteren.

(procycling.no): 2017 blir siste sesong for Hitec Products-rytter Miriam Bjørnsrud. Norgesmesteren fra 2015 melder via Twitter at hun legger opp etter inneværende sesong.

– Etter noen runder med meg selv har jeg bestemt at dette blir min siste sesong som profesjonell syklist, skriver Bjørnsrud.

Bjørnsrud hadde en stygg velt under verdensmesterskapet i spanske Ponferrada for tre år siden. Dal-jenten krasjet i en utforkjøring i om lag 60-70 kilometer i timen. Det er de negative ettervirkningene fra dette uhellet som gjør at Bjørnsrud legger opp bare 25 år gammel (fyller 25 den 9. oktober).

– Etter velten jeg hadde i VM 2014 fikk jeg en større mental smell enn jeg hadde trodd. Det gikk greit etter en stund med noen runder hos psykolog, men jeg kjente med en gang at jeg aldri kom til å bli like tøff på sykkelen som før.

– Månedene og årene har gått, jeg har hatt gode resultater og fine opplevelser, men også flere velter. I det store og hele har jeg begynt å slite mer og mer med å kontrollere redselen i ritt. Dette begynner å prege hverdagen min ettersom syklinga tar opp all min tid. Så ved ikke å prestere på sykkelen i konkurranser begynte jeg å få det tungt også utenom syklingen.

Bjørnsrud er samboer med Joker-Icopal-rytteren Kristoffer Skjerping og det hardt satsende paret har lenge hatt sin base i spanske Girona. Den klatresterke rytteren har syklet for profflaget Hitec siden 2013 og kan vise til en rekke gode internasjonale resultater.

– Så nå har jeg valgt ikke å dra strikken lenger. Kroppen og hodet har fått nok. Jeg har lyst til å få den gode, glade følelsen jeg hadde før. Jeg kommer definitivt ikke til å slutte å trene eller utfordre meg selv, men det kommer til å bli noen annet enn hva jeg er vant til. Akkurat hva det blir, vet jeg ikke ennå, men jeg gleder meg til hva fremtiden har å bringe, skriver Hitec-rytteren.

– Så med dette ønsker jeg å takke alle der ute som har vært med å støtte meg både i nedturene og oppturene. Det finnes så mange av dere, og jeg er utrolig takknemlig.

Tagget med: ,

Les også disse