KAOTISK: Alan Banaszek som klikket ut over mållinjen er et illustrerende bilde på avslutningen i Brumunddal. Foto: Mario Stiehl/Tour of Norway

– Bingospurt

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 19.05.18 19:11

Del på    

Holst Enger skled inn til femteplass i Brumunddal.

Fjerde dag i Tour of Norway bød på den fjerde massespurten. Men der farten har vært relativt moderat etter avslutninger i slak motbakke de andre dagene, var det full fart inn på oppløpet i Brumunddal. Erik Nordsæter Resell var blant de som veltet i den raske utforkjøringen ned mot sentrum av byen.

Det var en velt Sondre Holst Enger kom seg unna, som etter sterk kjøring fra laget kom inn relativt langt fremme.

– Spurten er i nedoverbakke. Da blir det hektisk og kaotisk. Det blir veldig vanskelig. Det er flaks egentlig, sier hortenseren til procycling.no etter å ha fått pustet ut og mottatt poengtrøya.

Hindret flere ganger

Holst Enger kom inn på oppløpet på hjulet til etappevinner Dylan Groenewegen, men da nederlenderen gikk til, var det ingen luke Holst Enger kunne følge ham i. Da han på ny nærmet seg toppfart ble det stopp langs gjerdene på grunn av en Edvald Boasson Hagen som kom i retur. Til slutt fikk han åpnet spurten og kom inn til en femteplass etter en god avslutning på de siste 50 meterne.

Les mer: Groenewegen vant dramatisk finale i Brumunddal

– Hvordan er du fornøyd med femteplassen?

– Jeg havnet bare på femteplass. Jeg havnet bare der. Jeg følte ikke at det var noen prestasjon. Når du spurter i nedoverbakke så handler det om flaks. Du spurter, så blir du hindret, så spurter du igjen. Da blir det bare sånn, «okey, da havner du der.»

– Det blir en bingospurt?

– Ja, bingospurt er et godt ord for det, svarer Holst Enger.

Skal bite seg fast på søndag

Med seier til Groenewegen rykket nederlenderen fra i sammendraget, og har en ledelse på elleve sekunder. Det er ned til både Holst Enger og Edvald Boasson Hagen, men det er Holst Enger som for øyeblikket har andreplassen på grunn av sin stabilitet på de fire første etappene (legger man sammen alle etappene så langt har Holst Enger et plasseringssiffer på 12, mens Boasson Hagen har 33).

Det er ventet at Groenewegen vil være sjanseløs på søndagens tøffe etappe til Lillehammer, og etter en strålende stabilitet så langt har også Holst Enger hos mange begynt å seile opp som én av de store favorittene. Han nevnes som den sterkeste utfordreren av forhåndsfavoritt Edvald Boasson Hagen, og etter å ha vært avvisende til snakk om sammendraget gjennom hele Tour of Norway, har han så smått begynt å se mot klatringene som venter.

– Jeg skal bare bite meg fast og gjøre det beste ut av det, sier han.

– Klatrebeina kjentes greie ut i dag, så jeg håper de er gode i morgen også. Det er ikke noe å spare på, så det er bare å kjøre på med alt av krefter i morgen, lover Holst Enger.

Tagget med: ,

Les også disse