VANT IGJEN: Dylan Groenewegen var igjen sterkest på den tredje etappen av Tour of Norway. FOTO: NTB Scanpix/Cornelius Poppe

FULL KONTROLL: Dylan Groenewegen tok sesongens 9. seier da etappe 2 i Slovenia ble avgjort, torsdag. FOTO: NTB Scanpix/Cornelius Poppe

Groenewegen vant dramatisk finale i Brumunddal

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee
Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 19.05.18 17:54

Del på    

LottoNL-ryttteren økte ledelsen i sammendraget.

(procycling.no): Dylan Groenewegen (LottoNL-Jumbo) gikk seirende ut av en superrask spurtfinale i Brumunddal på den fjerde etappen av Tour of Norway lørdag. Nederlenderen unngikk en stor velt innenfor siste kilometer og tok sin tredje etappeseier i årets utgave.

– Det var veldig rakst og nedover og veldig hektisk. Jeg hørte at det gikk en velt, men jeg så den ikke, sier Groenewegen til TV2.

LottoNL-rytteren fikk god hjelp av lagkamerat Amund Grøndahl Jansen mot slutten. Nordmannen hadde et uhell i finalen, men klarte likevel å komme seg opp igjen for å assistere sin spurtkaptein.

Den lynraske Groenewegen økte sin ledelse sammenlagt da han tok knekken på Alan Banaszek (CCC) og Kristoffer Halvorsen (Team Sky), mens Shane Archbold ble nummer fire og Sondre Holst Enger (ICA) fem.

Sergei Lagutin (Gazprom), Calvin Watson (Aqua Blue Sport) og Pim Ligthart (Roompot) pilte av sted på de siste kilometerne. Trioen fikk ikke mer enn 15 sekunder, men hovedfeltet nølte ikke med å reagere og hentet utbryterne med 2.3 kilometer igjen.

Nesten velt for Edvald

Edvald Boasson Hagen (Dimension Data) kom seg så vidt unna velten, åpnet spurten tidlig og ble nummer ti på etappen.

– Jeg kom i god fart ned siste bakke, med 500 meter  igjen og klinket til og håpet det skulle holde, sier Boasson Hagen til procycling.no.

– Det var langt igjen til mål og litt motvind også, men det var mye stress i feltet og jeg holdt på å gå ned. Derfor prøvde jeg heller å komme meg unna det.

31-åringen  ligger nå elleve sekunder bak Groenewegen før den avsluttende kongeetappen på Lillehammer søndag.

– Jeg er nok blant favorittene til å vinne (sammenlagt). Sondre er også en favoritt. Weening er bra også. Det kommer nok flere som er gode til å klatre.

«Doffen» fornøyd

Halvorsen ble nummer to på tilsvarende etappe i fjor, og ble lørdag nok en gang beste nordmann. Team Sky-rytteren endte på tredjeplass.

– Jeg satt veldig bra posisjonert inn på oppløpet og fikk et bra hjul å følge, sier Halvorsen til procycling.no.

Før denne etappen sto Halvorsen med en 10.plass fra åpningsetappen i Horten og 8.plass fra etappen til Sarpsborg. «Doffen» var fornøyd med å se progresjon i sine egne prestasjoner.

– Groenewegen vinner egentlig klart. Han er så skinnsykt god nå. Det er kult å se at han har tatt steg for steg. Det er inspirerende for meg å se.

– Andre- og tredjeplass er ikke så kult, men det var godt å være tilbake i toppen.