Prøv Procycling Pluss idag

VANT TO ETAPPER I FJOR: Alexander Kristoff hadde kanskje helst sett at sesongoppkjøringen lignet mer på fjoråret, men er bestemt på å fortsette sesongoppkjøringen i Oman. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM

– Bessèges var en positiv opplevelse for laget

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 7.02.17 13:09

Del på    

Neste ledd i klassikerforberedelsene er Tour of Oman.

(procycling.no): Utradisjonelt nok ble sesongpremieren unnagjort på europeisk jord under Etoile de Bessèges.

Her har verken Kristoff eller Katusha for å vane å stille, men når Tour of Qatar først ble avlyst, fyrte det nå sveitsiskregistrerte laget av for fylle sylindre.

29-åringen fra Stavanger fikk sin første etappeseier for året, og tok i tillegg med seg poengtrøya hjem.

En annen som tok sjansen til å vise seg fram var neoproff Mads Würtz-Schmidt. 22-åringen fra Randers tok tredjeplassen i sammendraget og fikk ungomstrøya med på kjøpet.

Ingen vei utenom Oman

Selv om uttellingen var god, og det på tross av to spurtnederlag mot Arnaud Démare, skulle Kristoff helst ha vært i Midtøsten, allerede.

Les også: Kristoff gir Boasson Hagen VM-fordel

De som har fulgt med Dubai Tour denne uka, har sett at det har blåst kraftig i den meste folkerike av De forente arabiske emiratene.

Sidevind er et sentralt element under disse rittene. Det samme er hard kamp om posisjonene som senere er en vital del av klassikerne.

Katusha-laget har vært trofaste innslag i både Qatar og Oman de siste årene, men det er heller ikke til å stikke under en stol at de to rittene fungerer aller best i kombinasjon med hverandre.

– Jeg skal til Tour of Oman, men det er ikke helt optimalt siden Qatar er kansellert. Men nå er det nå slik at det ikke lar seg gjøre om, sier Kristoff til procycling.no.

Pesøkt i Stavanger

I dette ligger at Katusha alt i forkant av sesongen forpliktet seg til å stille med nordmannen som trekkplaster til de to ASO-arrangerte-rittene.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

SESONGOPPKJØRING: Rittene i Midtøsten er vanligvis god trening foran klassikerne. Tour of Oman, som dette bildet er hentet fra, er mer kupert enn søsterrittet i Qatar (som har blitt avlyst denne gangen). FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM

Så selv om det gir lite mening å variere mellom Europa og Midtøsten i februar, og i hvert fall å avslutte bolken det borte, er det en løsning nordmannen kan leve med.

Tirsdag la han ut på peskjøring i Stavanger-traktene bak bilen til trener Stein Ørn. Det dreide seg om en rolig økt i dag, men øvelsen brukes gjerne som klargjøring til rittmodus på denne delen av året.

Om en uke venter åpningsetappen ved Al Sawadi-stranden i Oman.

– Hadde helst åpnet i Qatar

Dit kan han reise vel vitende om at sesongens første seier allerede er i boks.

Det er noe å ta med seg for en rytter som er på utgående kontrakt i 2017, men som etter alle solemerker fortsetter karrieren innenfor Katusha.

Kristoff om framtida: – Har nok et tilbud etter klassikerne

I etterkant ser også Kristoff selv at utbyttet laget satte igjen med etter åpningen i Bessèges, relativt sett var meget bra:

– Vi kjørte bra i Bessèges og det var jo i konkurranse med en del andre WorldTour-lag. For å være helt ærlig, hadde jeg nok heller åpnet i Qatar – men Bességes var en positiv opplevelse for laget vårt, avslutter Kristoff.

Nå håper han på nok en etappeseier i Oman, før Omloop Het Nieuwsblad og Kuurne-Brussel-Kuurne vil gi første pekepinn foran rekken av klassikere.

Sjekk ut Alexander Kristoffs sesongplan her!

PS! I fjor vant Alexander Kristoff tre etappeseirer i Tour of Qatar og fulgte opp med to i Tour of Oman.

Tagget med: , , ,

Les også disse