Prøv Procycling Pluss idag

ARVTAGEREN: Chris Froome og Geraint Thomas er henholdsvis tolv og elleve år eldre enn Egan Bernal, og i colombianeren har Team Sky funnet det som kan bli arvtageren til de to Tour de France-vinnerne. Foto: Justin Setterfield/Getty Images)

Bernal forlenger med Team Sky i fem (!) år

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 6.10.18 11:13

Del på    

– Egan er vår neste store Grand Tour-kaptein.

– Dette er et viktig øyeblikk i utviklingen av laget. En femårskontrakt i sykkelsporten er eksepsjonelt, men Egan er også et eksepsjonelt talent, sier Sky-sjef Dave Brailsford i en pressemelding.

Fredag kunne han stolte annonsere at stortalentet Egan Bernal har skrevet under på en avtale som binder ham til Team Sky til ut 2023.

– Dette er et klart signal på troen vår på Bernal som en rytter med potensial til å vinne de største rittene de kommende årene. Alder er ingen hindring for dyktighet. Egan er en del av den neste generasjonen i Team Sky, vår neste store kaptein til treukersrittene. Han er et stort talent som allerede har vist sin fysiske og mentale styrke. Han vil kun fortsette å forbedre seg, sier Brailsford.

Sky er drømmelaget for Bernal

– Det føles som et nytt skritt i livet mitt. Jeg vet at fem år er lenge og at det ikke er vanlig i sykkelsporten, men laget har vært strålende for meg. De kan tilby meg alt jeg ønsker og jeg gleder meg til de neste årene, sier Bernal selv.

21-åringen vedgår at han var nervøs foran årets sesong, men han fant seg raskt til rette i det britiske laget.

– Mine ambisjoner er å fortsette å utvikle meg som rytter – å lære fra og hjelpe de beste, og bli en viktig del av laget i årene som kommer. For meg er det det ikke noe bedre sted for å gjøre det enn Team Sky, sier han, og omtaler Team Sky som sitt «drømmelag».

Strålende debutsesong for Sky

Bernal kom til Team Sky foran årets sesong, etter å ha overbevist stort i Gianni Savios Androni-lag. Inn til Team Sky kom han som fersk vinner av Tour de l’Avenir, og hans første sesong på WorldTour-nivå ble bare en ytterligere bekreftelse på talentet hans.

Han åpnet sesongen i Tour Down Under, hvor han tok en sterk sjetteplass sammenlagt. Videre var det hjem til Colombia, hvor han ble nasjonal mester på tempo og vant det nyoppstartede Colombio Oro y Paz foran Nairo Quintana.

Tilbake i Europa lå han på andreplass sammenlagt i Volta a Catalunya, før han krasjet stygt og måtte bryte på den avsluttende etappen med brudd i kragebein og skulder.

Bernal var tilbake i konkurranse i Tour de Romandie. Der imponerte han nok en gang stort. 21-åringen vant den tredje etappen, en 9,9 kilometer lang fjelltempo, og ble nummer to sammenlagt.

Den glimrende kjøringen fortsatte i Amgen Tour of California, hvor stortalentet vant to etapper og rittet sammenlagt.

Med de resultatene ble han også aktuell for Tour de France-laget til Team Sky, og han endte opp med bli én av de åtte på laget. Som den yngste rytteren i rittet, imponerte han igjen stort. Bernal var den av hjelperytterne som satt lengst med Chris Froome og sammenlagtvinner Geraint Thomas, og ble selv nummer 15 sammenlagt i debuten.

Bernal kjørte Clásica San Sebastián i etterkant av touren, men krasjet på nytt stygt der og fikk store skader i ansiktet.

Lørdag er han tilbake i konkurranse i Giro dell’Emilia, som avsluttes med stigningen opp til San Luca (2 kilometer à 9,7 prosent). Samme stigning skal man også ha som avslutning på den 8,2 kilometer lange åpningstempoen i neste års Giro d’Italia, og Bernal har allerede blitt observert på temposykkel opp stigningen.

Tagget med: , ,

Les også disse