FREMTIDEN SIKRET: Quick-Step Floors skal ha en ny hovedsponsor klar til 2019-sesongen. FOTO: Justin Setterfield/Getty Images

Belgisk avis: – Lefevere har sikret ny hovedsponsor

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 7.10.18 11:27

Del på    

Gaviria blir trolig i Quick-Step Floors.

(procycling.no): Fredag medte Gazzetta dello Sport at Fernando Gaviria var på vei ut dørene hos Quick-Step Floors og at hans nye arbeidsgiver ville bli UAE Team Emirates.

Ifølge den italienske avisen var «nesten alt klart, deriblant enighet mellom lagene og utøveren». Årsaken ligger i manglende sponsormidler i det belgiske storlaget, som står uten hovedsponsor foran kommende sesong og derfor må kutte i stallen.

LES OGSÅ: Kristoffs trener om spektakulære rykter: – Kan være de ønsker å bruke Alexander i et opptrekk

Lørdag kveld ble det imidlertid sendt ut en pressemelding om at laget avholder en pressekonferanse mandag, som kan tyde på at ting har ordnet seg.

– 2018-sesongen nærmer seg raskt en konklusjon, men lederen av lagrankingen i World Touren, Quick-Step Floors, har fremdeles gode og viktige nyheter vedrørende sin fremtid, lyder det i pressemeldingen.

Mas og Gaviria blir trolig

Ifølge den belgiske avisen Het Laatste Nieuws sine kilder er det en ny hovedsponsor som skal presenteres.

Patrick Lefeveres menn har kvittert for utrolig 69 seire så langt denne sesongen, men han har imidlertid lenge vært åpen om at det begynte å knipe økonomisk inn mot neste sesong.

Det har blant annet betyd at Niki Terpstra, Laurens De Plus, Maximilian Schachmann har signert for henholdsvis Direct Energie, LottoNL-Jumbo og BORA-hansgrohe.

Samtidig som Gazzetta dello Sport meldte at Gaviria var på vei inn hos Alexander Kristoffs UAE Team Emirates, rapporterte de også at Vuelta-toer Enric Mas også var på flyttefot. Det spanske stortalentet var ifølge avisen på vei til Astana.

Med en løsning på de økonomiske vanskene vil duoen ifølge Het Laatste Nieuws trolig bli i Quick-Step Floors.

Stor betydning for Kristoff

Det vil ikke bare ha stor betydning for det belgiske laget, men også for hvordan Alexander Kristoffs fremtid i UAE Team Emirates vil se ut.

Verken han eller trener og stefar Stein Ørn kjente til Gazzetta dello Sports informasjon fredag, men signeringen av Gaviria ville trolig betydd en degradering i lagets spurthierarki.

– Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal tolke dette. Det har ikke kommet noen styrking av opptrekket rundt Alexander, og det har ikke kommet inn noen sterke klassikerryttere. Dersom laget tar inn Gaviria, kan det være med tanke på å bygge over Alexander og bruke ham i et opptrekk. Det er et sterkt signal å sende. UAE trenger flere seirer og slik sett er det nødvendig å få inn nye ryttere som kan vinne ritt. Samtidig er Quick Step flinke med rytterne sine. Man ser ofte at ryttere som forlater laget presterer dårligere andre steder, fortalte Ørn til procycling.no fredag.

Hele den saken leser du her!

Tagget med: , , , ,

Les også disse