LAGBYTTE: Kristoffer Halvorsen skal kjøre for EF neste år. Foto: Luc Claessen/Getty Images

Halvorsen klar for EF: – Håper de har store forventninger

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 18.09.19 18:53

Del på    

Vaughters vil vinne Milano-Sanremo med sørlendingen.

(procycling.no): Som procycling.no meldte i starten av august, skal Kristoffer Halvorsen sykle for det amerikanske laget EF Education First i 2020.

Det bekreftet laget i en pressemelding onsdag ettermiddag.

– Fra dag én fikk jeg en god følelse av EF og ønsket deres om å stole på meg som spurter. Mitt inntrykk er at laget har et godt miljø og en kultur som vil passe meg. Dette føles som det riktige valget for å hjelpe meg å nå mine mål som syklist, sier Halvorsen. 

Til procycling.no utdyper han hvorfor han valgte det amerikanske laget.

– I moderne sykling trenger man virkelig å drille sykling og virkelig fokusere på det. I tillegg så synes jeg laget generelt har tatt veldig store steg de siste to årene. De kjører bra som lag og de har veldig bra utstyr.

– Er det slik at du skal få et eget opptrekkstog?

– Det vet jeg ikke, men vi skal i hvert fall fokusere mye mer på det. Så får vi se om det er noen ryttere som blir signert akkurat for opptrekket mitt.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Vaughters: Halvorsen er vår billett til Milano-Sanremo

Sørlendingen slo for alvor gjennom med seieren i U23-VM i 2016, og signerte for Team Sky foran 2018-sesongen. Der har han nå vært i to sesonger, hvor han i år vant den femte etappen i Herald Sun Tour og den sjette etappen i Tour of Norway.

– Kristoffer er et strålende talent, og det er nå opp til oss for å hjelpe ham til å realisere det talentet, sier lagsjef Jonathan Vaughters.

Amerikaneren har store mål for hva Halvorsen kan få til.

– Som en organisasjon mangler vi bare ett monument på peishylla og det er Milano-Sanremo. Halvorsen er vår billett til å få den siste over peisen, sier lagsjefen. 

– Jeg tror det er et ritt som kan passe meg veldig bra. Jeg håper absolutt å kunne være der, sier Halvorsen selv til procycling.no.

– Jeg håper at de har store forventninger, hvis ikke hadde det vært kjedelig. Man har jo forventninger om at man skal vinne ritt.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Angrer ikke på valget av Team Sky

Halvorsen har signert en avtale som holder ham i EF Education First de neste to årene. To år er også det han har hatt i Team Sky/Ineos. Til tross for at han ikke har fått de største sjansene i det britiske laget, angrer han ikke på at han gikk til Team Sky for to år siden.

– Jeg er veldig fornøyd med de to årene jeg har hatt der. Personlig så synes jeg det var et veldig godt valg. Jeg kom godt i gang med WorldTouren, jeg har lært mye og selvfølgelig skulle jeg ønsket å ha kjørt inn flere resultater, men det er forskjellig fra rytter til rytter når de resultatene kommer. Jeg tror det var et godt valg når man tenker fremover i tid også, sier Halvorsen. 

Han har enda ikke fått kjørt et treukersritt, men det er nok gode muligheter for at det kan endre seg i EF Education First.

– Det håper jeg virkelig. Det å få kjøre Grand Tours og utvikle seg på den måten håper jeg virkelig på. Det er planen.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , ,

Les også disse