Prøv Procycling Pluss idag

Bekreftet: Jensen til Riwal

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 3.11.19 11:44

Del på    

– Et veldig interessant lag, sier bodøværingen.

(procycling.no): August Jensen har signert en ett år lang kontrakt med det danske laget Riwal Readynez Cycling Team.

28-åringen slutter seg til prokontilaget etter to sesonger med Israel Cycling Academy.

– Jeg ser virkelig frem til neste år. Jeg synes dette er et interessant lag, og jeg liker veldig godt den skandinaviske atmosfæren som det har, noe jeg savnet i Israel Cycling Academy, selv om det også var et fint lag, sier Jensen.

Jensen går dermed samme vei som lagkamerat Sondre Holst Enger. Den fargerike spurteren fra Horten har også signert kontrakt med det danske laget etter to sesonger med ICA.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Jeg fikk en god følelse etter å ha snakket med sportsdirektørene og andre ryttere på laget. Jeg kjenner en par ryttere fra før av også, sier bodøværingen – som tidligere har syklet for Team Coop.

– Mine to år i Israel var gode, men det er to forskjellige kulturer med tanke på trening og måten laget drives på. Ikke at det er negativt så klart, men jeg tror den skandinaviske stilen passer med bedre.

Ambisjoner

Mens Israel Cycling Academy har sikret seg WorldTour-status og store navn som Dan Martin før kommende sesong, har altså lagets to norske alibi skiftet beite.

Jensen signerte med Israel Cycling Academy etter en meget solid sesong i 2017, da han kronet verket med en formidabel etappeseier i Arctic Race of Norway. Etter å ha prøvd seg i en rekke WorldTour-ritt de siste to sesongene, venter nok et mindre hektisk rittprogram med Riwal Readynez Cycling Team i 2020.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Jeg er veldig motivert og ser frem til å forhåpentligvis skaffe meg noen resultater neste år. De norske rittene som Tour of Norway og Arctic Race har en spesiell plass i hjertet mitt, så jeg vil veldig gjerne gjøre det godt der, men også i endagsritt i Belgia og Nederland. Forhåpentligvis får vi kjøre Brabantse Pijl igjen, sier Jensen.

Med Sondre Holst Enger og August Jensen på plass, blir det plass til hele fire nordmenn i det danske lagt neste år. Sindre Lunke har kontrakt med laget ut 2020. Laget har dessuten signert Kristian Aasvold fra Team Coop på en to års kontrkt. Krister Hagen syklet for Riwal i 2019, men legger opp etter denne sesongen.

I tillegg kommer Piotr Havik og Martijn Budding fra BEAT Cycling Club, Elmar Reinders og Nick van der Lijke fra Roompot – Charles, Arvid de Kleijn fra Metec – TKH Continental Cyclingteam p/b Mantel, og Christoffer Lisson fra BHS – Almeborg-Bornholm.

Tagget med: ,

Les også disse