BEKLAGER: Luke Rowe og Tony Martin har uttalt seg i en felles video etter at de begge ble kastet ut av Tour de France. FOTO: skjermdump/Jumbo-Visma

Beklager i video: – Det skjedde i kampens hete

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee
Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 25.07.19 08:19

Del på    

Ineos og Jumbo-Visma vurderer å anke avgjørelsen som kastet ut Rowe og Martin.

EMBRUN (procycling.no): Luke Rowe (Team Ineos) og Tony Martin (Jumbo-Visma) har kommet med en felles uttalelse etter at de to ble kastet ut av Tour de France onsdag kveld.

Med rundt 15 kilometer igjen av den 17. etappen oppsto tumulter mellom briten og tyskeren i front av feltet, i det som var overdreven kamp om posisjoner inn mot dagens siste stigning, 3.kategorien col de la Sentinelle.

I hendelsen kan det se ut som Martin forsøker å presse Rowe ut av veien. Rowe repliserte med å dytte til Martins ansikt. Begge ryttere har beklaget hendelsen offentlig flere ganger.

Beslutningen om å kaste de to rytterne ut av rittet, kom fra UCI-juryen etter at etappen var ferdig, og var tuftet på Artikkel 2.12.007/821, som omhandler overfall på ryttere i feltet.

– De har besluttet å kaste Tony og Luke ut av rittet, noe som virker utrolig strengt. Dette var ikke mer enn hva man vanligvis ser i de fleste ritt, sier Dave Brailsford, manager hos Team Ineos, etter avgjørelsen.

Dermed har både Geraint Thomas, andremann sammenlagt, og Steven Kruijswijk, tredjemann sammenlagt, mistet en hjelperytter hver før tre viktige etapper i Alpene.

Både Team Ineos og Jumbo-Visma ga fort uttrykk for at de skulle anke avgjørelsen. Onsdag kveld meldte Ineos at laget var «skuffet over at Luke Rowe var blitt diskvalifisert fra Tour de France 2019 etter hendelsen med Tony Martin», og la til at «sammen med Jumbo-Visma så de nærmere på mulighet om å anke.»

– Det skjer i kampens hete, det var varmt der ute, vi kjempet om posisjoner. Jeg passet på Geraint og Egan, Tony passet på Kruijswijk. Jeg tror vi begge gjorde en feil, sier Rowe i en video publisert på Team Jumbo-Visma sin hjemmeside.

I likhet med Rowe, beklager Martin hendelsen.

– Vi var alle årvåkne, det hadde vært fem timer i 35 grader, så vi var alle på grensen også. Så barket vi sammen. Du kan se det på videoen, jeg er veldig lei meg for det som skjedde. Jeg hadde dårlig samvittighet like etterpå, men som sagt, det var noe som skjedde i kampens hete, sier Martin.

– Jeg vil virkelig si unnskyld til Luke og Team Ineos, og til hele sykkelverdenen, legger tyskeren til.

Anker trolig til CAS

Helt frem til etappestart klokken 11:00 i Embrun holdt Ineos og Jumbo-Visma muligheten åpen for anken skulle få medhold, og at Rowe og Martin skulle sykle den 18. etappen. Brailsford snakket i startområdet om at laget fortsatt ventet svar på anken.

– Man kan anke, de sier ja eller nei. Om de sier nei, så går du til CAS, sier Brailsford til procycling.no og annen presse i Embrun, før starten gikk uten verken Rowe og Martin.

– Jeg vil ikke diskutere detaljer i lovverket, i tilfellet jeg sier noe feil. Det er hele poenget med å ha advokater. Vi får vente å si, sier Brailsford.

– Det tar vel ikke lang tid å kaste på seg skoene og hoppe ut i det, men for å være ærlig; det er for sent på dagen til at noe skal skje nå. Det vi har mest fokus på akkurat nå, er at dette ikke skal bli en distraksjon fra det som er det viktigste for oss her.

Etter å ha sett episoden flere ganger i går kveld, ble Ineos-sjefen ytterligere overbevist om det UCI-juryen gjorde en uriktig beslutning.

– Nei, jeg er ikke overbevist om at dette var en riktig beslutning. Faktisk enda mer nå enn tidligere. Etter å ha sett nærme på hendelsen, og lyttet til rytterne og snakket med Richard (Plugge), min motvekt i Jumbo – alle føler at det var en streng avgjørelse. Jeg tror det er viktig å se hvert tilfellet i isolert sett og i riktig kontekst.

– Nå planlegger vi for sju ryttere og tar åtte som en bonus. Nøkkelen for oss er ikke å la dette bli en distraksjon. Vi skal fortsatt sykle med sju ryttere og sørge for at vi gjør det hundre prosent.

– Vanligvis når man har en slik hendelse, så er en av partene ikke fornøyd. En har prøvd å slå eller dytte til noen og noen er misfornøyd med det. I denne situasjonen er ikke misfornøyd etter på. Begge forsøkte å gjøre samme jobb, komme til front på samme tid, og det ble litt overtenning, noe som vanligvis skjer ganske ofte. Det er del av sporten.

 

Tagget med: , ,

Les også disse