Prøv Procycling Pluss idag

GOD, MEN IKKE GOD NOK: Warren Barguil hadde VM i Innsbruck som et av sine store mål denne sesongen, men til slutt havnet han på utsiden av det kruttsterke franske uttaket. (Photo by Bryn Lennon/Getty Images)

Barguil havnet på utsiden av det franske VM-uttaket

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 21.09.18 10:38

Del på    

Siste plass til Alexandre Geniez etter etappeseier i Spania.

(procycling.no): Du har et skikkelig luksusproblem når du har råd til å utelate en rytter av Warren Barguil foran den klatrestinne VM-løypa i Innsbruck.

26-åringen har den siste tida klargjort seg for VM i Italia sammen med blant andre Sindre Lunke. Fortuneo Samsic-kapteinen plasserte seg i andre gruppe da Gianni Moscon spurtet inn til seier under Giro della Toscana.

Torsdag ble franskmannen nummer 10 i Coppa Sabatini. Juan José Lobato vant, mens 22 mann satt med i første gruppe inn til mål. Den siste av dem var for øvrig Edvald Boasson Hagen.

Barguil har også tredjeplass fra Grand Prix de Wallonie i høst. Han ble andremann i kampen om klatretrøya under Tour de France, men hadde nok ønsket seg noe bedre i sammendraget enn en 17.-plass.

Plukket ut etter god vuelta

Landslagssjef Cyrille Guimard har nå bestemt at Barguil er overflødig i hans VM-tropp, og i stedet gitt den siste plassen til Alexandre Geniez. Klatreren fra Ag2r La Mondiale ble nummer 11 sammenlagt i Giro d’Italia.

Han utpekte seg også underveis i La Vuelta. Blant annet ved å ta etappeseieren i Faro de Estaca de Bares foran Dylan Van Baarle, etter å ha tilbrakt dag i et utbrudd som opprinnelig talte 18 mann.

Frankrikes 71 år gamle landslagssjef vurderte i tillegg Alexis Vuillermoz og Guillaume Martin opp mot den siste plassen, noe som viser litt av bredden i fransk sykkelsport om dagen.

– Valget mitt falt på Alexandre Geniez og jeg tok ham ut fordi han nylig syklet Vuelta a Espana. Det er arbeidet han har lagt ned i løpet av disse tre ukene, som har utgjort forskjellen i mine øyne, har Guirmard skrevet på sidene til det franske sykkelforbundet, melder cyclingnews.com.

Fryktinngytende fransk mannskap

Geniez får selskap av Tony Gallopin, Rudy Molard, Pierre Rolland, Anthony Roux, Romain Bardet, Thibaut Pinot og Julian Alaphilippe under mesterskapet som åpner med VM i lagtempo på søndag.

Bardet ble nummer to i Giro della Toscana, og ble sjettemann sammenlagt under Tour de France. En plassering som nok opplevdes noe skuffende etter at han sto på podiet etter de to foregående utgavene.

Pinot virket ikke helt sharp under vueltaens første uke, men slo kraftig tilbake ved å vinne både etappen mot Lagos de Covadonga og Collada de la Gallina i Andorra. Han ble til slutt nummer seks sammenlagt.

Alaphilippe imponerte stort under Tour de France, der han tok klatretrøya foran nettopp Barguil. Han har siden vunnet Clásica San Sebastian, Tour of Britain og Tour of Slovakia og må regnes som en av favorittene til VM-tittelen i Innsbruck. Alt etter hvordan utviklingen av rittet blir, bør Frankrikes muligheter til å gå til topps være gode. Etter sisterunden opp til Gramartboden, med partier der det stiger opp mot 28 prosent, er det fremdeles nesten tre mil igjen til mål på toppen. Dersom Alaphilippe har los i gruppa som kommer først inn dit, bør avslutningen hans sørge for at Guimards utvalgte sitter med svært gode kort på hånda.

– Respekterer treneren

Hva gjelder Barguil, så var han selvsagt skuffet over at flybilletten mot Innsbruck uteble denne gangen, men forsøkte likevel å se stort på det.

I et innlegg på Instagram, skriver han følgende:

– Kjærligheten og respekten for de franske fargene vil alltid overstige min skuffelse over å bli valgt bort til VM, som var et var mine store mål. Jeg hadde forberedt meg i treningen og jeg fulgte opp med gode prestasjoner i Deutschland Tour og (Grand Prix de) Wallonie, men det var ikke nok. Treneren bestemmer, og det respekterer jeg, skriver Barguil.

PS: Benjamin Thomas og Yoann Paillot skal i aksjon for Frankrike under tempoøvelsen.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse