SEIER: Tadej Pogacar vant den andre etappen i Volta ao Algarve. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Avenir-vinneren tok skalpen til Poels og Mas

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 21.02.19 18:19

Del på    

20 år gamle Pogacar til topps på den andre etappen i Algarve.

Som de foregående årene var Alto da Foia (7,8 kilometer à 6,1 prosent) avslutningen på den andre etappen i Volta ao Algarve.

Team Sky satte fra bunn opp et høyt tempo for Wout Poels og inn på den siste kilometeren var tetgruppa nede i seks ryttere, hvor også sidevinden tok et godt grep på rytterne. Det første virkelige angrepet kom Amaro Atunes (CCC) med rundt 800 meter til mål, men han ble hentet inn av Wout Poels rundt 300 meter fra mål. Etter Poels’ magedrag kontret Tadej Pogacar og den unge UAE-rytteren holdt unna hele veien til mål.

Dermed tok fjorårets vinner av Tour de l’Avenir sin første proffseier. Sloveneren overtok med det også sammenlagtledelsen i rittet.

– Det føles som en drøm. Første proffseier. Dette er min beste dag på sykkelen. Jeg er veldig glad, sier Pogacar i et seiersintervju vist på Eurosport.

– Nå som jeg har den gule trøya vil jeg gjøre alt for å holde på trøya. I morgen er det en tempo. Jeg vil gi alt, så får vi se hvordan det går.

Poels ble nummer to, mens Enric Mas (Deceuninck-Quick-Step) tok tredjeplassen.

Hagen kjempet oppover

Etter å ha kommet på rett side av splitten på den første etappen, var det plutselig gode muligheter for et meget hyggelig sammenlagtresultat for Carl Fredrik Hagen i Algarve.

Inn i avslutningsbakken satt han blant de ti beste og oppover kjempet han godt for å holde følge med de beste. Med fem kilometer til toppen ble Team Skys hardkjør for mye for nordmannen, som måtte slippe tetgruppa på rundt 20-25 ryttere.

Nordmannen kom til slutt inn på en 30. plass, to minutter og 18 sekunder bak Pogacar og ligger nå på en 18. plass i sammendraget.

CCC satte press

Med ingen ryttere som kom seg på rett side av velten inne på den siste milen på den første etappen, var CCC satt godt i bakleksa foran den andre etappen. Dermed kom laget med en klar plan om offensiv kjøring til torsdagens etappe og fikk Will Barta med i det første bruddet som fikk gå.

De kom inn på de siste seks-syv milene med kupert terreng med en ledelse på rundt to minutter, men der skulle situasjonen endre seg raskt. Plutselig var det istedenfor Riccardo Zoidl (CCC) og Dmitry Strakhov (Katusha-Alpecin) som var i front, og med fire mil til mål var det CCCs portugiser, Amaro Atunes, som løftet på rumpa.

Atunes kjørte seg etter hvert opp til Zoidl, hvor østerrikeren ofret seg for Antunes. Portugiseren fikk sitt store gjennombrudd med etappeseier og femteplass sammenlagt i Volta ao Algarve i 2017, og selv om han var halvannet minutt bak etter onsdagens etappe ble det holdt et høyt tempo for å sikre at forspranget ikke ble for stort.

Lenge lå avstanden på rundt minuttet, men med 16 kilometer igjen ble Zoidl og Antunes hentet inn.  Dermed skulle det hele avgjøres opp Alto da Foia. Der var igjen Antunes i en hovedrolle, men han måtte ta til takke med femteplassen, mens Tadej Pogacar tok sin første proffseier.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse