SYKKELENTUSIASME: Kolombianske fans har vært svært synlige på de største rittene i Europa, de siste årene. Nå har de mindre å juble for, etter åtte ryttere har testet positivt for doping, i hjemlandets største ritt. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)

Åtte ryttere med positiv dopingtest under Vuelta a Colombia

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 28.11.17 18:19

Del på    

Omfattende funn av EPO.

(procycling.no): Forrige uke skrev procycling.no om den kolombianske U23-mesteren Robinson López, som testet positivt for tredjegenerasjons EPO (erythropoietin), CERA, under Vuelta a Colombia. Selv hevdet han at han hadde blitt lurt og ført bak lyset, og at han trodde han tok vitaminer.

Tirsdag kommer imidlertid det internasjonale sykkelforbundet (UCI) med en pressemelding, som forteller at hele åtte ryttere testet positivt under Colombias største etapperitt, som gikk i august.

I tillegg til López positivt prøve for CERA føyer seks ryttere seg til den listen, etter en Adverse Analytical Finding (AAF).

Luis Alberto Largo Quintero (Sogamoso-argos-cooservicios-idrs), Edward Fabian Diaz Cardenas (EPM), Jonathan Felipe Paredes Hernandez and Fabio Nelson Montenegro Forero (Ebsa – Indeportes Boyaca), Luis Camargo Flechas (Supergiros) og Oscar Soliz Vilca (Movistar Amateur Team) testet alle positivt for dopet, som for alvor ble kjent under Tour de France i 2008, da Riccardo Ricco ble tatt.

I tillegg til de syv testet også Juan Carlos Cadena Sastoque (Depormundo-m Bosa-ramguiflex) for metabolittene 19-noretiocholanolone and 19-norandrosterone.

Ifølge pressemeldingen fra UCI var kontrollene planlagt og utført av Cycling Anti-Doping Foundation (CADF), et av forbundets uavhengige organ, og ble utført på bakgrunn av etterretning. Rytterne er midlertidig utestengt, og har nå muligheten til å kreve og delta på analysen av B-prøven.

LES OGSÅ: Dopingtatt colombianer: – Trodde det var vitaminer
LES OGSÅ: – Kolombiansk U23-mester tatt for EPO

Tagget med: , , , ,

Les også disse