TATT PÅ HJEMMEBANE: Róbinson López testet positivt for EPO under Colombia rundt i sommer. Dette bildet er hentet fra et amatør-ritt i Medellin denne sommeren og har ingenting med saken å gjøre. FOTO: AFP Joaquin Sarimento

– Kolombiansk U23-mester tatt for EPO

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 21.11.17 10:26

Del på    

Robinson López risikerer fireårig utestengelse.

(procycling.no): Nettstedet mundociclistico.com melder at 20 år gamle Robinson López ble plukket ut til dopingkontroll av UCI etter etappe to av årets Colombia rundt.

Denne testen skal ha gitt utslag på erythropoietin, best kjent som EPO. Avisen El Tiempo erfarer at det er CERA (tredjegenerasjons EPO) det dreier seg om.

López endte til slutt som 14. mann i sammendraget, og var med det beste U23-rytter. Tilbake i februar ble han kolombiansk U23-mester på landeveien, etter at han slo Crystian Carmona med 50 sekunders margin etter et ritt over 147 kilometer i Bogota.

De gode resultatene skulle ha sikret López muligheten til å sykle for La Trevigiani-Phonix Hemus 1896 i 2018, men det italienske laget har nå ingen plass til rytteren i oppstillingen sin.

 

Risikerer fireårig utestengelse

Dersom han blir kjent skyldig i EPO-bruk risikerer han nå en fireårig utestengelse. Ifølge mundociclistico.com er det foreløpig uavklart om han ønsker at B-prøven blir analysert av det WADA-godkjente laboratoriet i Montréal.

EPO er et legemiddel som virker i benmargen og – ved misbruk av blant andre idrettsutøvere – blir brukt for å øke produksjonen av hemoglobin (som frakter oksygenet rundt i blodårene).

Ergo er ønsket effekt å få bedre oksygentilførsel til kroppens muskler og yte bedre. Spesielt i områder hvor det finnes mindre oksygen, for eksempel i høyden.

Contador-hjelper sak er uavklart

Foran Tour de France ble Alberto Contador-hjelper André Cardoso tatt for misbruk av samme stoff. Portugiserens dopingsak er foreløpig ikke avklart, men Tuttobiciweb.com har meldt at B-prøven hans var negativ.

Han ble midlertidig utestengt av det portugisiske forbundet og har ikke vært i aksjon for Trek-Segafredo siden.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse