Prøv Procycling Pluss idag

NY DANSKE PÅ PODIET: Etter at Mads Pedersen ble nummer to i fjor, var det i år Kasper Asgreens tur til å turen opp på podiet i Flandern rundt, her sammen med Alexander Kristoff. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Asgreen: – Andreplassen overgikk drømmene mine

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 12.04.19 09:31

Del på    

Men 24-åringen tar igjen på seg hjelperrollen i Paris-Roubaix etter gjennombruddet i Flandern rundt.

WIELSBEKE (procycling.no): På en dag da lagets største stjerner ikke helt lykkes, var det danske Kasper Asgreen som tok en smått sensasjonell andreplass i forrige ukes Flandern rundt for Deceuninck-Quick-Step.

Den unge dansken var i utgangspunktet en dedikert hjelperytter sammen med med Iljo Keisse og Tim Declerq, men viste den enorme motoren ved å tette luken opp til Stijn Vandenbergh og Sep Vanmarcke opp Paterberg for første gang. Dermed fikk han sneket seg av gårde i meget farlig mellombrudd og var med i gruppa som gjorde opp om pallplassene bak vinner Alberto Bettiol.

– Har det sunket inn?

– Kanskje ikke helt, for du har også et sykkelritt nå på søndag. Ganske kjapt etter rittet flyttet jeg fokuset på det neste rittet for å være så bra forberedt som mulig. Når jeg kommer hjem vil det kanskje gå opp for meg hvor stort det er. Det er utrolig, det er i mine øyne det største éndagsrittet og å bli nummer to i debuten min var ikke i drømmene mine en gang, sier han til procycling.no i etterkant av lagets pressekonferanse. 

Fikk nyte øyeblikket de siste 250 meterne

Over Paterberg satt Asgreen sammen med lagkamerat Yves Lampaert i det som først var en gruppe på 14 ryttere. Senere kom også Bob Jungels seg opp med Nils Politt (Katusha-Alpecin) og Dylan van Baarle (Team Sky), åtte kilometer før mål.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Etter å ha gjort noen forsøk på å angripe, endret de derfor taktikk til å hjelpe Lampaert inn mot en spurt.

– Men så lot Bob (Jungels) meg skli av gårde med to kilometer igjen. Jeg visste ikke at han gjorde det. Jeg gikk bare til fronten og så lot han meg få en luke. Jeg så meg bakover og så at jeg hadde fått en liten luke, og da gikk jeg bare for det.

– Jeg tenkte ikke så mye, jeg kjørte bare alt jeg kunne. Da jeg kom til den siste kilometeren tenkte «det kan ikke stemme at jeg blir nummer to i Flandern rundt etter det rittet jeg har gjort i dag. De kommer selvsagt til å fly forbi meg hvert øyeblikk nå». Da det var 300 meter igjen så jeg meg bakover og så at de ikke ville klare å komme opp. Det var veldig fint, så da fikk jeg 250 meter til å nyte øyeblikket, sier 24-åringen med et smil.

TRILLENDE OVER MÅLSTREKEN: Vel vitende om at de bak ikke hadde mulighet til å hente ham, fikk Asgreen tid til å nyte de siste 250 meterne. Foto: Tim de Waele/Getty Images

En slagkraftig dansk klassikergenerasjon

For Asgreen var bare det å bli tatt ut på Deceuninck-Quick-Steps lag til Flandern rundt og Paris-Roubaix et stort mål denne vårsesongen, i det som nok er verdens beste klassikerlag.

At han toppet det hele med å bli nummer to viser igjen hvor store steg den kjøresterke dansken har tatt det siste året, etter at han ble hentet opp fra Team Virtu Cycling til Patrick Lefeveres mannskap 1. april 2018. Da hadde han et par uker tidligere kjempet en innbitt kamp med Krister Hagen om sammenlagtseieren i Istrian Spring Trophy, hvor nordmannen til slutt gikk seirende ut.

– Selv ikke i noens villeste drømmer kunne de drømt om utviklingen min det siste drøye året. Hvis noen hadde kommet til et WorldTour-lag og sa at de ville være på podiet i Flandern rundt, hadde man bare sagt «lykke til, kamerat. Lykke til med å bare være en del av laget».

Forrige søndag var de skandinaviske rollene altså byttet om, da Asgreen kom inn på plassen foran Alexander Kristoff.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Asgreens andreplass tydeliggjør også en meget spennende dansk generasjon klassikerryttere med ryttere som Søren Kragh Andersen (24 år), Mads Pedersen (23), Michael Valgren (27) og Magnus Cort (26).

– Jeg tror vi motiverer hverandre, siden vi hele tiden har kjørt mot hverandre. Du ser at «okey, hvis han kan gjøre det, så er ikke jeg langt unna. På et punkt skal jeg også klare det». Det bekrefter at du går i riktig retning og da kommer resultatene også.

Holder en knapp på Stybar

Selv etter en andreplass i årets viktigste belgiske ritt, var det fremdeles Zdenek Stybar og Philippe Gilbert mediene var mest interesserte i under torsdagens seanse. Begge slet med mageproblemer i oppladningen til Flandern rundt etter å ha bodd på samme rom i forkant og var langt unna sitt beste nivå.

Stybar fortalte på pressekonferansen at han håper at sykdommen nå har sluppet taket inn mot Paris-Roubaix, og foreløpig endrer ikke sykdommen til de to kapteinene noe for Asgreens rolle i søndagens ritt.

DANSKEN PÅ FLANKEN: Kasper Asgreen under torsdagens pressekonferanse. Foto: Luc Claessen/Getty Images

– For meg handler det om å gjøre det så bra som mulig for laget. Jeg tror Zdenek er den sterkeste på laget  for øyeblikket. Om han har kommet seg over mageproblemene fra forrige uke, så har han vist denne klassikersesongen at han er veldig god, sier Asgreen, med et håp om at Stybar endelig skal få seieren på velodromen i Roubaix etter to andreplasser de siste fire utgavene. 

Og for Roubaix-debutanten blir det også en prøvelse for å se om han liker seg best på den flamske eller franske brosteinen.

– Jeg har aldri kjørt Roubaix før, men til slutt tror jeg det vil være to veldig harde ritt. Det passer meg veldig godt uansett. For noen ryttere kan klatringene i Flandern være for harde, men jeg liker dem ganske godt. Jeg føler jeg har god eksplosivitet til å komme over bakkene, men du trenger den samme eksplosiviteten til å kjøre fra på brosteinen i Roubaix. Jeg tror begge rittene passer meg bra.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , , ,

Les også disse